Stockholm

I torsdags så rullade jag och Daniel till Örebro. Där låg vi över en natt. Käkade på restaurang och strosade på stan på torsdagskvällen. Himla mysig stad och mysigt var det. 


I fredags vaknade vi lugn och ro och åt frukost, sedan rullade vi till Stockholm. Vi checkade in på ett hotell på Norrmalm. Jätte fint. Vi strosade på stan, åt middag på kvällen. Gick till hotellet tidigt och kollade på film. Somnade hyfsat tidigt. 
Vaknade i lugn och ro på lördagsmorgonen, åt frukost och tog på oss riktiga skor och vandrade runt i stan. Vi gick förbi där is hade kört in med lastbilen. Inga blommor fanns kvar, men massa post-itlappar med fina ord. 
Sedan gick vi vidare till Kungsträdgården. Där hittade vi en trevlig uteservering och tog en var sin sallad. Blev endel shopping. 👌🏻 sedan strosade vi tillbaka till hotellet. Lade oss och vilade en stund och på kvällen gick vi till en FANTASTISK restaurang! Åt vansinnigt god, men förbannat dyr mat. Klart värt vartenda öre! 

Efter middagen tog vi en liten promenad, det var ju tropisk värme ute. Sedan lade vi oss i sängen på hotellet och kollade på film. På söndagen vaknade vi också i lugn och ro, åt frukost och åkte hem. Vi var hemma på eftermiddagen. Barnen kom hem från svärmor på kvällen. 


Igår tvättade jag upp all tvätt. 
Idag var jag hos barnmorskan.
Nu försöker vi få Algot att somna. Klockan är 21:15 och han har vart vaken lite för länge! 


Nya naglar och bilsäd

Idag lämnade jag barnen vid 9. Hem och tvättade två maskiner tvätt och städade bilen invändigt. Det var sista gången jag gjorde det. Inte lika vig längre 😆 och ryggen har börjat göra ont. 😳😢 känns som kroppen är ett vrak nu. 😞 men så fort jag får lov att träna igen så skall det stärkas och byggas upp! 


Stockholm närmar sig med stormsteg. På torsdag åker vi! Så himla skönt! 

Åkte ner till torget och unnade mig lite fix med naglarna. 


Lmycket nöjd.


Ytterligare ett terrordåd i England. Är det det tredje? Jag är vidrigr trött på detta nu! På alla oskyldiga människor som kommer till skada. 😫😫
Fy fan säger jag bara.. 


Könsneutrala kläder och fint väder

Först vill jag bara säga att jag inte kan svara på kommentarer och att jag inte sett att jag fått kommentarer. 😳 så slänger ut ett snabbt svar; ja, jag önskar också att jag inte haft så ont. Fina barn? Idag har dem inte vart så fina kan jag tala om! 😂😂🙈nej då, skämt och sido. Men trotsen är uppenbarligen här för att stanna. 😱

Jag längtar med till Ullareds helgen och saknar dig också! ❤️❤️❤️


Jag blev precis så himla arg. 
Jag blir det ibland. Ifrågasätt ALDRIG varför man inte vill köpa flickkläder till sina pojkar eller tvärt om! Ja, jag (och många andra) kanske lever lite gammaldagst. Jag vill inte göra mina barn könsneutrala och kalla dem för hen. Jag sätter inte på mina barn volanger och blommor för jag tycker inte att det passar på en pojk. Jag köper pojkkläder på pojkavdelningen och hade jag haft en flicka hade hon fått sina från flickavdelingen. Jag köper kläder till mig själv på damavdelningen. Inget konstigt med det. Och jag är ingen dålig människa för att jag gör så. 
Då tycker jag det är konstigare att göra tvärt om. Men det är upp till var och en. All gör på sitt sätt. Men ifråga sätt aldrig som om man gör fel. Sådant blir jag förbannad på. Nu förtiden känns det som att man är en dålig förälder om man inte tar på sina barn könsneutrala kläder. 
Denna diskussion kan jag bli tokig på. 😂😂🙈 
Usch.. nu släpper vi det.

Vilket väder vi fått. Jag har lapat sol i tre dagar nu. Så jädra gött. 
Barnen har fått massor med frisk luft och knappt varit svåra att lägga på kvällenZ nu brukar de inte vara svåra att lägga men ändå. 

Jag har åkt på en dunderförkylning. Jätte jobbigt i halsen. 😖 Men det går över. 😊 

Idag har jag tvättat upp all tvätt. Himla skönt, men allt var gult av pollen, så jag fick skaka kläderna rejält innan jag vek dem. 
Jag fick även dammsuga och våtdamma hela huset. 😳 är det en extrem pollen ute nu? Aldrig vartit med om maken! 


Daniel har grejat med trädgården i två dagar nu och vi börjar få det riktigt fint här hemma. 😍

Jag läser min tredje bok på en och en halv vecka. Nu läser jag Lars keplers kaninjägaren. De skriver så bra böcker (ett par som kallar sig Lars kepler). Just nu är jag inne i ett sådan bok-flow att jag redan längtar efter nästa bok. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag skall läsa. En Stephen king bok eller ge mig på morden i Sandhamn-serien..? Eller bara ta en random självbiografi. Jag har en del böcker att läsa. Har lyckats samla på mig sjukt mycket böcker och fått en del från jobbet. 👌🏻 

Nej, nu skall jag fortsätta läsa. 




Trött och politiska diskussioner

Igår träffade jag en kollega. Vi åt frukost på torget, sedan kollade vi lite i affärer och sedan åt vi lunch på ett ställe. Himla mysigt. Hämtade barnen lite tidigare och åkte sedan hem. Lagade middag och städade. Imorse vaknade barnen tidigt. Daniel snoozade alldeles för länge så jag vaknade också alldeles för tidigt. Så ruskigt trött jag var. Jag lämnade barnen på dagis och åkte hem och sov bort nästan hela dagen. Har varit helt slut idag. Men så är det väl förmodar jag. Ibland kan jag inte vara tyst när det gäller politik och jag kan koka av ilska. Vänstern vill lagstifta 6h arbetsdag men samtidigt behålla lönerna. Jag tycker väl att tanken är god. Riktigt gott att jobba 6h och ha samma län. Men detta skall ju bara gälla dem som har månadslön. Så för mig som har timlön blir det skralt i kassan då jag förlorar 40h i månaden. Men då förstår ni, då skall man kunna begära mer arbetstid, men då försvinner ju själva poängen, helt meningslöst. Dessutom med 6 timmars arbetsdag så sjukskrivningarna av stress öka. Tänkt det man knappt hinner göra på 8h skall man då hinna på 6h. Detta innebär att man får stressa mer på jobbet, öka tempot rejält och då hamnar man i en ond cirkel. Ett luddigt förslag må jag då säga. Förslaget på att fördela föräldradagarna lika har ju varit uppe i diskussion ett tag. Jag anser att det är något man skall bestämma i varje familj. I vår familj tjänar Daniel betydligt mer än mig även fast jag har en helt okej lön. Vilket innebär att det skulle bli skralt i kassan om han skulle vara hemma till skillnad från när jag är hemma. I andra familjer kanske inte mannen (eller kvinnan) har möjlighet att kunna vara hemma från jobbet så länge pga deras yrken. Nej, låt varje familj bestämma själva! Nu skall jag fortsätta läsa min bok och lugna ner mig lite.

Sjukskrivning, blomplantering och ankor

Nu har jag varit lite frånvarande igen. I måndags blev jag 50% sjukskriven och när jag och min chef satt i tisdags och pratade om hur jag skulle jobba så frågade han om jag verkligen orkade jobba. Och jag var ärlig och sade nej. För det gör jag inte. Jag vill verkligen jobba. Jag älskar mitt jobb och mina kollegor! ❤️ Men jag har så vansinnigt ont från morgon till kväll och det blir bara värre ju längre in på förmiddagen jag kommer. Jag är trött och min ork är sin bortblåst. Jag sover inte ordentligt på nätterna heller. Bebisen sparkar och jag skall kissa en miljard gånger. Men snart är det över. Så vi kom iaf fram till att jag skulle gå hem. Så i onsdags blev jag 100% sjukskriven i onsdags. Det kändes väldig vemodigt att tömma sitt skåp och gå hem. Och jag kunde inte låta bli att fälla några tårar. Men jag har lovat att vara flitig på att hälsa på. Och imorgon skall jag till jobbet en sväng och gå igenom lite hur vi gör med min mail och lite demos jag har på gång. Jag har varit så sjukt trött denna veckan. Precis som att tröttheten kom ikapp när jag slappnade av. Är fortfarande väldig trött. Barnen går på dagis varje dag för att jag skall få vila, det känns väldigt märkligt, men dagispersonalen tycker det är bäst så och vill jag utöka vistelsetiden är det ok. Just nu kör vi 9-14 och det känns rätt bra. Känns så fel art ha dem där när jag är hemma. Idag har hela familjen vart iväg. Vi har vart på en blomsterhandel i Uddevalla och jag köpte mig tre fina perenner. Vi köpte även ankor som skall äta upp mördarsniglar. Jag rensade lite ogräs i min rabatt och sådde ytterligare lite frön. Vi börjar få det riktigt fint här hemma. Vi grillade kött till middag. Himla gott. Jo! Igår vart vi iväg med pillan och hennes barn i Stenungsund på lite roligheter. Barnen fick se brandbilar och bergningsbilar, vi åt grillad krov och hamnburgare. Men regnet började ösa ner och precis alla barnen blev väldigt gnälliga och tjatiga så hela bunten åkte hem till oss. Barnen fick leka, pillan och jag umgås och sedan filade vi lite innan de var tvungna att åka. Nu sover barnen och jag sitter som en flodhäst i soffan och skall läsa på min bok. Har precis börjat på playground med Lars kepler. Den är himla konstig, men kan inte slita mig. Det är det jag får sysselsätta mig med; bokläsning. Får passa på. Jag har så sjukt många böcker jag vill läsa, men hinner liksom inte. Får aldrig någon bok-ro, så nu skall här läsas!

Jävla skit-fredag och toppen lördag!

Igår hade jag så vansinnigt ont. Eller jag har haft så vansinnigt ont den senaste veckan. Så när jag kom till jobbet så pratade jag och min chef. Han förstod att detta inte var hållbart så jag fick sitta i kassan igår. Och jag vet inte vad som var väst; att sitta ner på en stol och bli stel och ha så ont när jag reser mig att benen inte håller mig uppe eller att stå hela dagen. Lite som att välja mellan pest eller kolera. Efter att ha försökt få tag i barnmorska och läkare i en veckas tid utan resultat, åkte jag ner till läkarhuset. Där fick jag vänta i 1,5h tills läkaren kom och hon ville inte ens ta i mig. Hon satte upp en telefontid, till hon som sjukskrev mig, på måndag så får vi prata om hur vi skall göra. Jag lämnade ett blodprov för två veckor sedan och dem provsvaren ville hon inte diskutera med mig utan det går vänta till på måndag. Skjut mig! Och så dum som jag är ifrågasatte jag inte besöket. Så jag åkte hem sur och grinig istället. Resten av dagen ansträngde jag mig inte ett dugg. Barnen och jag tog det lugnt. Jag somnade i från dem i soffan och vakande av att Algot sade: "Mamma jag skall lägga mitt täckte på dig" Och så bäddade han om mig. Knappt så jag klarade av att hålla ögonen torra. Imorse vaknade vi allihop samtidigt. Men jag låg kvar i sängen en stund och lyssnade på deras bus. De ville ha frukost och jag sade åt dem att plocka fram vad de ville äta och så skulle jag komma upp snart. Då hörde jag hur de sade att de skulle göra en macka åt mamma. När jag kom upp låg det en smörgås på en assiett som de gjort åt mig. Det var den torraste mackan jag ätit men gjord med så mycket kärlek! ❤️ Har städat hela huset idag och tvättat all tvätt. Till och med alla täcken och kuddar. Så skönt! Det Kall bli så gott att lägg sig i sägen sedan. Annan var på besök med sin Adrian idag. Super mysigt med lite sällskap. De åt middag med oss och sedan åkte den hem. Barnen fick lite lördagsgodis och kollade på bilibompa. De somnade som två små grisar vid 19-tiden. Snart börjar en film på fyran jag vill se, men vi får vällde hur länge jag orkar hålla mig vaken.

Stolt mamma

idag blir det ett litet skrytinlägg. 
Jag var på utvecklingssamtal om algot. Det går riktigt bra för honom. Han håller på att lära sig bokstäver. Han kan former. Och är bäst av barnen på hans avdelning på att prata. Han ligger före väldigt många vad jag fattade det som. Det vore ju bra om han kunde bli av med blöjan också. 😂👌🏻
Han behöver mer stimulans. Och han behöver kommer till en avdelning med mindre barn och han behöver umgås med äldre barn, eftersom han behöver utmaningar. Så han kommer att byta avdelning inom kort. 
Det är blandade känslor. 
Man bygger upp en relation med pedagogerna och Algots pedagoger och jag har en jätte bra relation! Så det känns lite tråkigt att behöva bygga upp en ny sådan relation. Men det kommer bli bra. Det är ju för Algots skull inte för min. 
 
Jag blev lite besviken på Algot över en sak; vi säger ATG han och Pelle står med fröken. Och så säger fröken till Pelle att han inte får klättra på stolen, men Pelle gör det ändå. Då blir Algot jätte arg och går fram och slår pelle. Detta gör han bara för att han egentligen vill säga till Pelle att fröken faktiskt sade nej. Men detta är naturligtvis inte okej. vi jobbar mycket här hemma på att man inte får slåss, så dagis hjälper att vägleda Algot på den biten så gott de kan så skulle vi "koncentrera" oss på det hemma. 
 
Nu sover båda barnen. Trötta som två små grisars dagis och jag kom överens om att när jag går på havandeskap så skall barnen vara på dagis några timmar varje dag och en gång o veckan skall ett av barnen stanna hemma med mig en var sin gång. Känns så konstigt att lämna barnen mer än vad jag gjort innan när jag gått hemma. Dem är så måna om mig på något vis. All kärlek till barnens pedagoger! ❤️
 
Jag har jagat efter läkare som kan sjukskriva mig mer. Så att jag kan gå ner till 50%. Jag har så vansinnigt ont och är helt slut. I måndags hade jag så ont i höfterna att jag fick kämpa emot gråten. enkelt förklarat;  när jag går och sitter gör det ont, men när jag står stilla så känns det inte alls i höfterna. Men i måndags så hade jag sådan värk. Om man tänker sig en sjuk jäkla huvudvärk, fast i höfterna, hela tiden. Det släppte liksom inte. Det var fruktansvärt! Helt försrörd var jag när jag kom hem.
nåja.. nu är det sisådär 14 veckor kvar tills man ligger på förlossnIngen. 😍 Längtar nu!! 

RSS 2.0