Bullbak
När jag vill koppla av och sväva in i min egen värld så bakar jag. Idag bakade jag bullar. Freestylade lite med degen.
5dl mjölk
1 jäst
1dl socker
Typ 178g smör
Kardemumma efter smak
Okänd mängd mjöl
Knåda ihop allt, utom smör, till en deg. Smöret skall vara rumsvarmt och sedan klickas i och knådas in i degen.
Jäs typ 30 min
Sväng ihop fyllning.
Ungefär 322g smör
Socker (ganska mycket)
Kanel (också ganska mycket och när man tagit ganska mycket, tar man lite till)
Vispa ihop.
Kavla ut degen och smeta på rejält med smörkladd.
Rulla ihop
Skär några centimeterstora bullar och pluppa ner i fräna formar
Jäs ytterligare 30 min, pensla med ägg och strö på pärlsocker och skjuts in i ingen på 225 grader tills dem ser färdiga ut
TA-DA!!
Så förbenat goda!!! 😋
Kommentarer
Trackback