Algots tårta
Jag gjorde en kladdkaka.
150g smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Sedan gjorde jag en chokladganache eller dugde, kalla det vad ni vill. Och bredde på.
200g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
Och efter det gjorde jag en hallonmousse och bredde på. Och kletade på nutella på sidorna.
1 pkt frysta hallon
1dl gelésocker
1tsk vaniljsocker
3 dl vispad grädde
Och sedan täckte jag den med massa olika choklad
Blanda ihop ingredienserna till kladdkakan, grädda i mitten av ugnen 200 grader och i 10-12 min.
Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan i den kondenserade mjölken. Rör ihop till en jämn smet. Bred ut på kakan.
Mixa hallonen (tinade) koka upp dem med sockret. Ta av spisen och rör ner vaniljsockret.
När hallonpurén svalnat, vispa grädden och blanda med hallonen. Bred på tårtan.
Bred på nutella på kanterna.
Jag gjorde tårtan igår och dekorerade den med godiset idag.
Såå såå god!!
Kommentarer
Trackback