Algots tårta


Jag har bakat den godaste tårtan jag någonsin gjort! 😍 men den var så mastig att det räckte med en bit. Det gillar ju jag för jag har annars väääldigt lätt att bara vräka i mig bakverk. Jag var på kalas hos pillan när Julius (?🤔) fyllde år. Kan vart Olivia..🤔 då hade Pernilla gjort kladdkaka och jag hade inte ätit socker på några dagar. Jag fick ett återfall kan man säga. När gästerna gått stod jag och åt kladdkaka rätt ut formen, i Pernillas kök. Snacka om att känna sig hemma. 😂😂🙈 men åter till Algots tårta. 



Jag gjorde en kladdkaka.

150g smör
3 ägg
2 dl socker 
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker 
4 msk kakao 

(null)

Sedan gjorde jag en chokladganache eller dugde, kalla det vad ni vill. Och bredde på. 

200g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk

(null)

Och efter det gjorde jag en hallonmousse och bredde på. Och kletade på nutella på sidorna. 

1 pkt frysta hallon
1dl gelésocker
1tsk vaniljsocker 
3 dl vispad grädde 

(null)


 
Och sedan täckte jag den med massa olika choklad 

(null)


Blanda ihop ingredienserna till kladdkakan, grädda i mitten av ugnen 200 grader och i 10-12 min.
Låt svalna. 

Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan i den kondenserade mjölken. Rör ihop till en jämn smet. Bred ut på kakan.

Mixa hallonen (tinade) koka upp dem med sockret. Ta av spisen och rör ner vaniljsockret. 
När hallonpurén svalnat, vispa grädden och blanda med hallonen. Bred på tårtan. 
Bred på nutella på kanterna. 

Jag gjorde tårtan igår och dekorerade den med godiset idag. 

Såå såå god!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0