29 augusti

Idag blir min käre far 47år! Grattis älskade pappa!

Helgen har vart bra. Igår vart vi på loppis och hittade massa fint till växthuset. Vi åt mat ute och åkte sedan hem och bäddade ner oss alla fyra i soffan och kollade på film.

I lördags så träffade jag Pernilla och hennes barn. Vi hade det trevligt. Planen var att fiska krabbor, men det blåste så mycket att det var för grumligt för att kunna hitta blåmusslor och ens kunna se krabborna.
Så vi gick till torget och lekplatsen där. Vi hade lite picknick och sedan gick vi för att shoppa lite. Barnen träffade upp varandra, men när vi skiljts åt så gick vi in i två affärer. Innan hade jag ett litet pepp-talk med barnen och de skötte sig exemplariskt! 👌🏻 så nöjd vart jag!

Idag har jag varit med Algot till BVC på 2,5års kontroll. Gick väl bra. Han var blyg och sur som
Ättika, så det var inte mycket han visade. Tillslut sade han:

"jag vill gå ut dit och leka."

Och våran BVC-sköterska stod och gapade.

Algot ligger väldigt mycket före i språket och jag älskar det!
En kompis minsta dotter gjorde och gör också det. Nu var det länge sedan vi sågs, men jag vart så avundsjuk och imponerad på den tjejen! 😍 helt galet vad hon sjöng och pratade bra när hon var i Algots ålder!
Och så fick jag en egen som är lika duktig. ☺️

Nåja, nu skall jag sluta skryta.
Algots kurva såg också fin ut. Det kändes bra för Daniel för han tror att Algot är kort, men jag tror att han kommer bli lång.
Jag vart lite orolig för att hon skulle säga att Algot är lite för rund, men icke. Himla
Skönt.

Efter BVC hämtade vi Leo på dagis (rekord kort tid 50 min på dagis😂) och åkte och käkade thaimat.

Barnen är lagda för natten och jag laddar inför en vecka med mycket jobb!

Ha en go kväll!


23 Augusti

Nu får det väl för i helvete vara nog!! Igår kollade jag på Sofias änglar. En pappa hade sina tre barn och åkte till sin stuga. Lade barnen. På natten häller han bensin i hela stugan, tänder på, går ut, förseglar dörren och går. Han skickar även sms till barnens mor:
"Hämnden är ljuv din jävla idiot."

Vad fan är hämnden med att bränna inne sina egna barn?! Två dog, äldsta barnet lyckades ta sig ur, men kunde inte hitta hjälp. Och säger till sin mamma:
"Jag kunde inte rädda dem."

Jag är så arg och ledsen. Jag grät igenom hela programmet.

Inatt vart det gängbråk i biskopsgården och en granat kastades in i ett rum där en 8-årig pojke sov. Han finns inte mer.

Nu får det väl för helvete vara nog?! Hur kan vuxna människor ge sig på oskyldiga, försvarslösa barn?!
Usch...!

Idag har vi haft en hel dag med schemajobb. Vi är inte färdiga och behöver en dag till med detta. Men det blir nog bra i slutändan.

Ikväll blir det sängen tidigt. Är trött..


22 augusti

Jag har trappat ner på kolhydrater rätt rejält.
Men jag äter det ibland, för kolhydrater måste man ha i sig. Men jag kör tex på bönpasta -innehåller kolhydrater. Daniel har tyckt att jag är lite löjlig, men igår sade han, jag citerar:

"I fortsättningen kan du väl bara köpa bönpasta och sådant som innehåller durumvetemjöl? Nu måste vi bli bättre på att äta nyttigt. Men spagetti och idealmalaroner måste vi åndå ha ibland."

Så jag har lyckats omvända honom. 😂👍🏻

Idag var första arbetsdagen efter semestern. Det har gått bra och det var kul att få jobba igen.
Lagade görnkålsoppa till middag, men den blev klar så sent så barnen fick rester. Leo äter inte sådan soppa, så han får väl äta pannkakor imorgon.

Nu börjar halv åtta hos mig. Nu säsong!!
Massa bra på teven idag!


21 Augusti

Natten har vart jobbig. Cesar har skrikigt för att han inte får gå ut. Hans svans har fått sig en rejäl smäll, men inget annat farligt. Den var inte bruten och kommer att bli bra igen, med lite hjälp av penicillin. Så han har fått vara inne hela helgen. Jag kände på mig att han skulle protestera och kissa/bajsa där han tycker att han får. Han gör så när han är arg på oss. Och mycket riktigt; han hade både kissat och bajsat i Leos säng. Och eftersom att Leo inte kissar ner sig på nätterna har jag såklart inte något kisselakan i, så hela bäddmadrassen är förstörd. Så vi får köpa en ny. Suck.. Jäkla katt..
Men nu får han gå ut så allt ärendets och fröjd.

Igår åkte vi in till Stenungsund. Jag köpte mig två nya blommor till rabatten.
En vit phlox och stålrudbeckia.
Planterade dem idag.


Har städat idag, men förövrigt har det vart en lugn dag. Barnens sover och somnade som två små grisar.
Daniel är ute och jagar och jag kollar på arkiv X. Funderar på att lägga mig snart. Klockan ringer typ 4:15 och det är dags för jobb igen.


19 augusti

I onsdags kom Bladlus med sina två barn. Fullt ös vart det. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. ❤️ senare på eftermiddagen kom våra grannar på ett litet spontanbesök. Så då vart det 6 ungar totalt. Fullt hus! 😂👍🏻

När alla begett sig hemåt så städade jag hela huset och på kvällen kom Daniel hem. Jag kände mig så hel när han kom hem. Precis som att en liten bit av mig varit borta. ❤️

Igår hade vi en familjedag. Vi åkte och handlade lite mat och lego åt barnen sedan satt vi och byggde lego bl.a.

Idag har vi grejat i trädgården och börjat på en pergola. Kommer bli så himla fint.

Cesar (gammelkatten) har vart borta i flera dagar, kanske en vecka..? Idag hittade Daniel honom långt borta från huset! 😱😱 svansen kunde han inte använda och det gjorde ont när vi tog i den, så Daniel sitter just nu på blåstjärnan i Göteborg med honom. Jag hoppas han får komma hem och att svansen bara är stukad. 🙏🏻

Barnen sover och jag kollar på en halvtaskig skräckfilm..


16 augusti

Hej! Nu var det extremt länge sedan jag bloggade. Blogg.se appen har varit knas och har inte velat uppdatera  när jag skrivit. Så då har jag struntat i det och tagit en lien paus kan man säga. Nu sitter jag vid datan.
 
Vi börjar väl med Danmak och legoland.
Det var så bra! Och vi kommer att åka dit nästa år också. Båtresan gick kanon med barnen. De hade massa att göra så tiden gick fort. Dock så vart algot lite rastlös i bilen sedan.
 
 
 
 
Barnen var helt lyriska och det vart lego överallt som de kunde leka med. Hela hotellet var fullt av "legostationer".
 
Vi bodde i ett piratrum.
 
 
 
 
 
Himla fint.
 
Klockan 15 kom vi in i parken. Då vart det lagom med folk och vi hann åka och se endel.
Algot och jag kollade på en liten teater medans Daniel och Leo åkte en ber-och dalbana.
 
Så här intressant var det. Teater är nog hans grej!
 
Vi gick ifrån parken när den stängde vid 19-tiden.
Vi åt en sen middag och barnen somnade gott i sina sängar. Algot älskade att få sova bredvid mig och han somnade med armarna om min hals.
 
 
 
 
Så häftigt att allt är uppbyggt av lego!
 
Lekstationer fanns det lite var stans på hela legoland och något som liseberg borde införa är dublistationer vid köerna till åkattraktionerna. Himla smart!!
 
 
Algot vart livrädd för allt. Denna akrusell var helt i hans smak.
 
 
 
Tuffta att vara på legland!
 
Här plockar man lösgodis med händerna.
 
 
 
Vi steg upp i tid på lördgasmorgnen, åt frukost, packade och gick in i parken. Så himla mycket folk jämfört med vad det var på fredagen. Vi åkte lite attraktioner på förmiddagen, sedan vart det 40 min väntetid på det mesta. Så nästa år åker vi på två vardagar istället.
När vi var färdiga med parken vid 16-tiden åkte vi vidare mot malmö. Vi sov över en natt på ett hotell och gick i staden på söndagen, Himla mysigt. Sedan bar det av hemåt.
 
V.31 började Daniels semester och när vi kom hem från legoland så packade Daniel om väskorna och han och barnen flyttade ut till svärmor. Men det var för att jag jobbade hela veckan och skulle få vara i fred. Det vart himla skönt att få vara lite ensam.
 
I onsdags så åkte daniel och svämor till Norge och fiskade hälleflundra. De kommer hem i morgon.
I lördgas så åkte jag och barnen ner till pappa. Himla mysigt.
Träffade faster-Annelie och farmor. Barnen hängde på lek- och buslandet. Jag och lillabror tränade.
Himla bra har jag haft det. Nu denna veckan ut har jag semester. Det är riktigt gott!
 
Vi kom hem från pappa vid 18-tiden.
Jag har klippt gräs och tvättat.
Barnen sover och jag själv skall lägga mig och sova snart..
 
Imorgon kommer Bladlus med barnen. Ser fram emot detta!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0