VAB och viktnedgång

Jahop.. Då vart det dags för Gillis - igen. Förra veckan var Leo hemma i tre dagar. Ont i halsen, hes, hostig och snorig. Dock ingen feber. I fredags började Gillis hosta och vi anade oråd. I lördags började näsan rinna och inatt vaknade han med feber. Natten till lördag låg han vaken några timmar, så jag fick totalt 4h sömn och inatt låg han också vaken och jag fick 4,5h sammanlagd sömn 😴

Algot, Gillis och jag åkte till jobbet så jag fick lägga in lite priser och bygga min bakbox. Och deligera vad de skulle göra. Sedan åkte vi till läkarhuset för att Gillis klagat på ont i halsen, men där var det så myclet kö att jag åkte hem och tog hjälp av doktor online. Han har förmodligen ett hostvirus. Så han fick utskrivet mollipect.. Försvinner inte feber inom ett par dagar och han får svårt att äta pga halsont, så skulle vi söka hos fysisk doktor.

Den här sorgen. Fy sjutton så jobbig den är. Ibland känns det helt okej. Men så smsar eller ringer mamma och man blir helt förstörd. Helt plötsligt kommer något minne upp på Facebook och man blir helt förstörd. 
Jag äter inte när jag är ledsen och trodde jag skulle gått upp i vikt med tanke på att det jag fått i mig inte vart enligt viktväktarna. Men jag hade baskemig gått ner 1kg. Jag äter förvisso typ två gånger om dagen, så det är inte konstigt. 🥺 

I fredags fick jag en flaska rosé av en kollega, men fattade inte om den var från henne eller kollegorna, men det var ett tack för att jag bakar till fredagarna. Jag blev så jäkla glad att jag började gråta. 😂 Det är ju inget jag förväntar mig. Jag bakar ju för att jag älskar att baka och det är så roligt att baka och bjuda andra. Så otroligt rörd blev jag. 

Barnen är lagda och verkar sova. Jag dricker en kopp kaffe och försöker få i mig lite grönkplssoppa. Vab imorgon igen, sedan hoppas jag att skrutt är så pass fri från förkylningen så han kan åka till dagis på onsdag. 




Barn och vikt

Daniel tjatar om en bebis. Jag har inte haft samvete att säga nej och har svarat att jag skall fundera. Igår frågade han om jag funderat. Och ja, det har jag.

Jag fullkomligt ÄLSKAR bebisar. Deras fantastiska doft. Knorrandet de gör när de sover. Huvudet som hänger löst på kroppen. Närheten man får när bebisen skall ligga tätt, tätt inpå. Sedan när de får börja smaka på nya saker, bl.a äcklig majspuré. Dem första stegen och orden. Sedan skall dem skolas in på dagis och då vart det roliga slut. Mask i magen (har ej kommit hem ännu), magsjuka, influensa, löss (något vi hittills sluppit), förkylningar och feber. En minibuss måste införskaffas. Ett större hus. Ytterligare en som skall ha fyra vinterkläder och skor. Ytterligare en som äter upp alla mina pengar. Och graviditeten.. Hemorrojder, förstoppning, vattenfyllda ben, bröst som sprutar mjölk, foglossning och halsbränna.. Ja, jag har funderat.. Jag är färdig.
Jag har nu stått stilla i ett par månader i vikten utan att registrera i viktväktarappen, så nu har jag sagt upp mitt medlemskap. Lite läskigt. Eller väldigt läskigt! Nu skall jag stå på egna ben. Men det tror jag att jag klarar. Heja mig! 
Har dock dragit på mig en lättare förkylning, så vågar inte träna. Då får man tänka en extra gång på vad man stoppar i sig. 

Idag har jag fått fixat naglarna. Himla skönt. Hade tappat alla. Förstärkningen alltså. 


Sitter och försöker få ihop en fotobok av bröllopsbilderna. Och precis när jag var klar och skulle beställa fotot till tackkorten så frågade Daniel om jag tagit foton från dem putte skickade. Vilket jag inte hade. Nu håller jag på att ladda hem dem till datan, vilket tar en evighet. Så jag får fortsätta imorgon och tackkorten dröjer ytterligare några dagar. 🤦🏻‍♀️

Vill ju få ut dem nu. Vi tar det imorgon. 
Nu blir det sängen. 

Sov gott! 


Träning

Så gött att ha kommit igång med träningen igen.
Tränat tre gånger denna veckan. Imorgon blir det vilodag. 
I måndags körde jag ben och gjorde en övning liknande denna, förutom att benet med vajern går bakom det andra benet.

(bilden lånad från Google) 

Men jag fick baskemig inte till tekniken. Jag svor tyst för mig själv. 😂 Och hoppas inte någkn såg. Eller ja, killen som var där samtidigt som jag. Gymmet är inte direkt fullsatt klockan 04:30 på morgonen. 🙈

Så Pinsamt. 

Jag tränade överkroppen igår och ben idag. 


Älskar träningen och jag ser hur kroppen börjar formas. 🤩

Nu lite tv innan läggdags... 

Busiga barn och däckbyte

Igår var Pillan och hennes barn här. Himla skönt. Vi pratade om Petri och annat smått och gott. Var himla skönt att få tänka på annat. Ungarna härjade rejält. De stora mot de små typ. 😂🤦🏻‍♀️ Så har dem aldrig gjort mot varandra innan, så vet inte riktigt vad som hände denna gång. 
Jag lagade pizza till lunch och bakade en kaka som efterrätt. 

Idag var Leo på kalas. Vi tog en tur till torget och på eftermiddagen så tog vi och plockade bort sommaren. Tömde växthuset, plockade ner studsmattan och la utemöbler och annat för vinterförvaring i växthuset. 

Jag bytte däck på bilen. Himla svårt med nya bilar, finns speciella spår med speciell domkraft. 🤦🏻‍♀️ Supersvårt att få till det rätt. Daniel hjälpte mig lite, men gjorde det mesta själv så jag kan till nästa gång.
Till våren skall jag göra det igen. 

Vi resande skräp och smakade ihop 3 sopsäckar. 
En effektiv dag. 
Nu skall barnen snart sova. 
Barsan är tänd och morgondagen är nerpackad. Tänkte gymma imorgon bitti. 💪🏻




Dödsfall och kärlek

Igår när jag slutat jobbet ringde mamma. Hon vart helt förstörd och berättade att min morbror, Petri, hade gått bort. Jag uppfattade det först som att han hade dött dagen innan, men hon ringde 2h efter dödsfallet. Med tårar rinnandes ner för kinderna packade jag ihop mina varor och hoppades att ingen såg. Jag fick en panikattack i bilen på väg hem. 
Kunde inte andas och började hyperventilera. 
Låg i soffan resten av dagen. Fick i mig ett par bullar och ett glas mjölk innan jag gick och la mig, helt utmattad. Tårarna slutade inte att rinna.

Idag åkte jag till jobbet. Tänkte att det kunde vara skönt att få tänka på något annat. Men nej.. Samtidigt som jag plockade varor så grät jag. Det kom i vågor. Många kollegor kom fram och kramades och det värmer så gott i hjärtat. Det gör så mycket. ❤️ Men man blir också påmind, vilket inte gjorde det lättare, men jag uppskattade det ändå så mycket. 

Handlar'ns fru gav mig en sådan otroligt varm och moderlig kram. ❤️😭 Den behövdes. 

Jag åkte hem vid 10. Det blev för jobbigt. 
Jag har legat på soffan hela dagen och fått i mig sisådär 5 smörgåsar på hela dagen. Ingen matlust alls. Huvudet exploderar snart. 
Är det detta som kallas djup sorg? 

Mamma ringde när jag var på väg hem från jobbet. 

Han hade suttit utanför hos mamma, i bilen och väntat på henne då de skulle åka och handla. När mamma kom ut såg det ut som att han sov i bilen. När hon öppnade hans dörr vart han blå om händerna, blå om läpparna och mamma fick inte väckt honom. Hon sprang in för att hämta Thomas. De ringde 112 samtidigt som de drog ut honom på backen och försökte ge hjärt- och lungräddning. Ambulansen kom och de åkte till fotbollsplanen där helikoptern stod och väntade. I helikoptern fanns det en läkare som gick in till ambulansen. Han kom ut ganska snabbt och beklagade. Det fanns inget de kunde göra.

Mamma fick konstaterat att det antingen var hjärtat eller hjärnan och hade de lyckats få liv i honom igen så hade han förmodligen varit hjärnsakad. 

Nu väntar vi på obduktionsrapporten. 

Jag ringde mormor. Då berättade hon att de hade startat om hans hjärta för en vecka sedan. Det är något som är ganska vanligt och endel kan behöva bli omstartade. Precis som när man behöver starta om sin data ibland (vad jag fattat detta som). 

Han hade känt sig bra efteråt. Mycket bättre, men nu de senaste dagarna hade han klagat på huvudvärk. Så om dödsfallet berodde på hjärtomstarten eller inte vet vi inte. 

Detta är så otroligt tungt. 😭 💔

Jag vill skicka ut massa kärlek till alla er som skickat kärlek till mig dessa dagar. Kramar, mess och inlägg. Det värmer skall ni veta! ❤️





















Fru Netterlid

Då heter man Netterlid nu. Det känns ju mycket konstigt men väldigt bra. 😍🥰

Nu blir det nytt körkort och bankkort och så småningom pass. Spännande!

Dagarna går så fort nu för tiden. Jag kommer till jobbet och så känns det som att det går ett par timmar och så skall man hem. När man kommer hem lagas det mat och dukas av och diskas och sedan är det läggdags. Och så rullar det på så. 

Tränat mån-tors 04:30 försöker jag få ihop. Nu har jag en mild förkylning och då vågar jag inte träna. Har sådan respekt för hjärtmuskelinflammation. 

Barnen sover. Det är bonde söker fru på tv. 
Jag håller på att somnar. Jösses så trött jag är.. 

Hoppas ni får en mysig kväll. 







Skön fredag

Herregud så fort dagen gått. Fullt ös på jobbet. Har legat så sjukt bra till hela dagen att jag hann pilla med massa annat man annars inte gör och kunde ta helg med gott samvete. 🤩

Halloween firar vi i butiken hela helgen. Igår sminkade ja mig till en leopard och körde kläder efter det också. 


Idag blev det en vampyrvariant. Men glömde ta en selfie. 🤦🏻‍♀️

Tråkigt dock att vi bara var två idag som sminkat oss och min kollega var och bakade i köket 80% av tiden. 😂 Så jag kände mig ensam. 🙈
Men vad gör det, jag älskar sådant här. 
Livmodern har varit sjukt bråkig den senaste tiden. Haft så vansinnigt ont. Och denna veckan har kroppen skrikit efter onyttigheter. Jag har inte haft några problem att tacka nej till godis och annat gött under tiden med vv, men denna veckan har en inre demon vaknat. Kommit hem och kastat mig in bakskåpet efter choklad och jag rör ALDRIG min choklad som ligger i bakskåpet. ALDRIG! Men har inte kunnat stoppa denna demon. Allt pga den jävla livisen. I november har jag fått till till näl. Nu hoppas jag att jag får plocka ut skiten.

Nästa vecka skall jag försöka bli av med demonen och motså alla onyttigheter tills jag fått kontroll igen. Som tur är har jag iaf ätit bra mat. Alltså gått efter vv när det gäller den övriga kosten. 

Imorgon gömmer jobbet 20st pumpor som BARNEN skall leta efter. Hittar man en pumpa så får man 1kg godis. 
Jag har ingen aning om vart pumporna finns, så jag tänkte barnen skulle få leta. Skall bli kul! 🎃

Hoppas ni får en trevlig helg!



RSS 2.0