Julen

Julen är nu över för våran del. Vi firade jul sista gången igår. Då var pappa och svärfar här. Så mysigt. Vi åt god mat och barnen fick paket. Vi pratade mycket bröllop.
Svärfar och jag har nog en liten dröm om att hyra en herrgård vid jul och bjuda in alla släktingar. Den som vill får komma. Våra slogan hade vart: ingen skall sitta ensam på jul. 😂 Alla skulle tagit med sig en rätt som skulle räcka till 50 Pers. Daniels släkt på pappans sida är ganska så stor. Vi har pratat om detta varje jul sedan jag och Daniel blev ihop. Men det har inte blivit av ännu. 🙈

En rolig tanke iaf. 

Julafton firade vis hos Ingela, juldagen hos mamma. Vi åkte och tände ljus hos Petri. Det var sorgligt men fint. Så overkligt ännu. 

Idag ringde mormor. Hon lät faktiskt okej. Klar på rösten och pigg i huvudet. Hon sa att hon saknade Petri. Jag vet liksom inte vad jag skall svara när mamma och mormor pratar om honom. Men jag tror inte det är så viktigt. Bara man lyssnar. Jag svarade bara: "det är klart du gör, mormor."


Dagarna på jobbet har varit så sjukt intensiva. Folk är stressade och otrevliga. Jag fattar ärligt talat inte varför man stressar så under denna jul och nyårsvecka. Slappna av för fan! 
Jag är iaf helt slut. Känns som jag jobbat ett helt år utan semester. Så på nyårsdagen kommer det bara innebära vila. Och till nästa år tar jag ledigt en vecka under jul.

Nu skall jag sova. Alldels för sent  egentligen, men men. 

Imorgon är det nyårsafton. Blev inte riktogt som vi tänkt oss, då de vi skall vara hos blev sjuka. Så vi får mysa med bara barnen istället. Men det blir bra det med. 😍 

Bilder från julen. 

Lille-jul hos nere i Småland. 

Min första äggost. 

Lillebror Mattias som leker med Gillis. ❤️
 
Egen sill. 


Ytterligare en bild från lille-jul i Småland. 


Sov gott! 





Snabb uppdatering

Hej!
Nu har jag vart borta igen. 🤦🏻‍♀️
Kanske skall bli ett nyårslöfte; blogga oftare? Eller har jag lovat det en gång innan? 😂

Förra lördagen var vi hos pappa. Vi firade lille-jul med hela släkten. Det var så mysigt! ❤️

Förra Söndagen spenderade vis hos Pernilla och jag fixade fransarna på eftermiddagen. 

Måndagen jobb och ledig tis och ons. 
Bakade julgodis, lade in sill och fixade en liten julklapp till kollegorna. Små påsar med lite godis i. 

Sedan vart det jobb resten av veckan. Jobbade i helgen. Var helt galet mycket folk i lördags! 😱 Som folk handlar grädde och mjölk!

I söndags jobbade jag och efter det åkte jag till torget. Dit kom Pernilla. Vi strosade runt och tog en kaffe. Det var mysigt. 😍

Idag var det tidigt på jobbet som gällde. Det var otroligt mycket folk tidigt i butiken. Jag slutade 12. Det var skönt. 
Jag tog en snabb sväng på torget. Det var en tabbe. 😂🤦🏻‍♀️ Herrejävlar vad folk. Tog ju en kvart att få en parkering och svårt att ta sig fram. Nåja.. 
När jag kom hem tyckte jag att vi skulle åka till Liseberg, men Daniel tyckte torp. Jag hade fortfarande velat åka till liseberg. 😂. Barnen uppskattade inte torp. 🙈

Nu är barnen lagda. Tyckte jag hörde Gillis ropa, men nu är det tyst. 

Vi spelar bingolotto och snart kommer glöggen fram. 

Imorgon är det julafton. Jordens bästa dag. Älskar verkligen julen. Den dagen är alltid lugn och skön. Man umgås med människor man tycker om och äter gott. Allt luktar gott. 
Fantastiskt. 

Men nu börjar första spelet! 








Gott och blandat

I onsdags var vi på begravning för min morbror Petri. En fin, men tung begravning. Att sorg kunde göra så ont trodde jag aldrig. Att gråta gjorde ont. Kändes så tungt. Kan inte beskriva känslan.

Jag kunde höra alla hans kommentarer om allt som hände runt omkring. När prästen körde en operavariant på bönen. När vi körde hårdrock i kyrkan. Och när hans flickvän och två ex kom upp till kistan för ett sista farväl. 
Då ville jag bara brista ut i skratt. Men kunde inte. 

Han var en lokalkändis och han fick så många hälsningar och pengar skänkta i hans namn (så säger man va?) till olika organisationer. 
Hans barndoms bästa vänner var där och allt detta gjorde mig så otroligt rörd och det värmde i hjärtat. 

Petri, jag kommer föralltid att minnas allt roligt du sagt och gjort. Jag kommer minnas våra djupa samtal när ingen hört och de äventyren du tagit mig ut på. Jag kommer att sakna dig. ❤️ 

Det går upp och ner. Häromdagen kom en säljare in och frågade hur begravningen var (hon kom in när jag var iväg på den) och då vart det svårt att hålla tillbaka tårarna. 
Jag antar att det kommer att vara såhär ett tag. 


I förrgår kom korten till tackkorten från bröllopet. Jag har börjat sammanställa en lista på alla gåvor och från vem, så att alla kan få någon personlig hälsning. Men det tar tid. Har ingen lust. Fast att jag har lust. 

Det är regnigt och grått ute. Kallt och rått.
Man blir ju fan deprimerad. 

Jag har inte tränat på 2,5 veckor. Vab, egen förkylning och skjuts till dagis har ställt till det och klockan 19 på kvällen har jag inte lust att sätta mig i bilen och köra till stenungsund. 
Jag har ätit lite för mycket av det goda vilket har resulterat i 2kg viktuppgång. 

Men nästa vecka tar vi tag i livet igen. 

Vill ge mig själv en smäll i ansiktet och skrika "ryck upp dig för helvete, Netterlid!" 

Jag älskar att jobba och vara på jobbet. Där kan jag bara fokusera på sådant som är kul. 
Hemma är det tvätt, städ och matlagning som gäller och det är inte superkul. Matlagning är kul, men inte vardgasmatlagningen. 😑

Var på gekås i torsdags. Det var kul! 😃 
Köpte julklappar och annat smått och gott. 🙂 Älskar att åka dit! Och vi åkte på eftermiddagen och så det var väldigt lite folk. 👌🏼

Nej, blev ett väldigt deppigt inlägg idag. Lovar att nästa skall bli bättre. 

Nu tänkte jag nog ta en go-dusch med hårinpackning och ansiktsmask. 

Ha en fin kväll! 




Vaben fortsätter..

På riktigt! Den sedagste hostan ever!
I fredags fick jag gå hem från jobbet och avlösa Daniel. Då vart det Algots tur att få detta hostviruset. Och han har inte vart sjuk på väldigt, väldigt länge. Han vart väldigt hängig idag.
Vi skulle vart hos pillan idag, men algot orkade inte det och det var lika bra. Vi har väl egentligen inte något emot en förkylning, men nu vart algot alldeles för slö för att orka leka och bara dumt att smitta med detta virus.

Idag har jag stor, stor städat. Plockat undan stök och dammat. Plockat fram alla julsaker och jäklar vad mysigt det blev. Skall köpa stakar till vardagsrummet.

Skulle åkt till gekås i fredags, men det blev inställt pga halka som daniel vart tvungen att ta. Så vi åker på torsdag efter jobbet. 

Barnen sover. Och jag ligger i soffan med Elsa. Hon löpte för ett tag sedan och nu är hon skendräktig. Jag är hennes valp. As jobbigt. 🤦🏻‍♀️😂

Go' kväll! 

RSS 2.0