27 februari

I torsdags så vart jag hos Henke. Skulle bara färga utväxten och klippa lite grann.. 



Är så sjukt nöjd!!😍😍 

 

I fredags jobbade jag 8-19:30. Lite lätt trött efter det passet. Skulle hjälpa en kund och lyckades snubbla över en back. Som jag och Sandra skrattade! 😂😂 och som tur var gick allt bra. Jag är lite blåslagen på knät. 

I lördags så åkte Leo på kalas. Jag och Algot tog en fika på torget. 


himla mysigt. 


Städar lite när vi kom hem och tvättade fyra maskiner med tvätt. 
På kvällen gick jag och Bladlus på bio. Började med en god middag ute. 
Filmen vi såg var a Cure of wellness. Tror jag att den hette iaf. 
Den var bra. Inte wow-bra, men bra. 
Jag skulle vilja se den igen. Kändes inte som jag riktigt hängde med. Var lite granna som ett frågetecken när filmen var slut. 

Söndagen var full med bråk. Barnen hade en väldigt dålig dag. Bråkade och härjade. 
Till och med Daniel sa:

"Vilken dag😓." När barnen lagt sig. Ja, hade jag inga gråa hår innan så fick jag det då. 

Idag vart det jobb 6-14. 
Har vikt all tvätt jag tvättade lördags och lagt på sina platser. Jag fick krupp på vår tvättstuga idag och i sommar så river jag skiten och gör om innan bebis kommer, om jag så skall göra det själv! I höst skall jag ha en torktumlare! Ochvill ha ordning och reda. 

Leo är lagd. Algot var lagd, men skall alltid komma upp en sväng och kramas. Så han skall snart sova igen. 

Önskar en mysig kväll! 


22 februari

Idag blev det en lång dag. Skulle slutat klockan 14, men jobbade över till 17. Hade så mycket administrativt att göra. Men sådant kan vara kul! 


Jag har börjat få sjukt ont i höfterna. Men det är på kvällen. Så länge jag bara är lite öm på dagarna så funkar det! ☺️👍🏻

Idag kom mina gravidbyxor till jobbet som jag. Beställde för två veckor sedan. Tog en storlek 40 då jag ligger mellan 38 och 40. Allt beror på modell och så. Jag tappar byxorna när jag har dem! 😂😂😂🙈 så jag fick beställa ett par mindre istället. Men får ha dessa tills de andra kommer. Eller så struntar jag i det. 🤔 det är så jobbigt med vanliga byxor. Jag har gått ner i vikt så jag tappar byxorna plus att jag bara kan knäppa gylfen så dem sitter sjukt dåligt. Och klämmer samtidigt. 

Idag när jag kom hem möttes jag av detta:


Jag blev så ledsen. Som Daniel kämpade med pergulan i somras. 😰


Och igår när jag kom hem vart det tuppfight i hönsgården. Två tuppar gick på en stackars tupp som var alldeles sargad och blodig. Vi fick sätta denna tupp i en egen bur i förhoppning om att han skulle piggna till och bli bra.

Idag mår han hur bra som helst, så det känns skönt. Men hur vi skall göra i fortsättningen vet jag inte..? För de andra lär ju hoppa på honom igen.. 🤔



Magen växer. Bebisen rör sig för fullt. Synd att Daniel inte kan känna det. 

Jag vill varna igen. Jag kommer att berätta vad som ligger i magen. Detta är min sista graviditet och jag skall försöka njuta av den så mycket jag kan. 😍 


19 februari

Min energinivå har legat på -10. Såå så trött. 

Vi gick över till grannarna så barnen fick leka och satt bara och pratade om allt. De skall ha en bebis om 4 veckor. Ungefär.. sade att de får ringa oss om de behöver åka akut in och inte hinner vänta på föräldrar som ändå bor en liten bit bort. Det var uppskattat. 

När vi kom hem lade jag mig på soffan en stund och sedan vankades det middag. Det blev potatismos, köttbullar och gräddsås. Allt från grunden såklart. 

Nu är barnen lagda och jag behöver duscha.. 

Ja, jag glömde ju skriva om alla hjärtanasdag. 
Jag gick all in. Fixade toast Skagen till kvällen och chokladdoppade jordgubbar. Sedan bokade jag två hotellnätter i Sthlm för mig och Daniel i maj, som han fick som present.. jag fick nöja mog med en bukett tulpaner.. 
Jag fick ingen julklapp av honom, men han av mig. Han fick en svindyr kniv för ett tag sedan bara för att jag tyckte han var värd det. Så nu ligger jag plus på kontot. Han borde baskemig fria snart för att kompensera upp det hela. 😂😂

Imorgon blir det en tidig morgon. Börjar 6. 😖 slutat dock 12. 👌🏻 


18 februari

Nu har jag inte skrivit på en vecka. Har ändå haft massa material, men jag är så sjukt trött på eftermiddagarna att jag inte orkar mycket efter att barnen somnat. 


Vi kör väl veckan kortfattat;

Söndag: 

Daniel och jag sov länge. Jag vaknade utvilad. Det var så skönt! 
Vi sköt lite i trädgården. Antagligen kommer jag att ge mig på jägarexamen. 

Vi åkte och handlade, käkade på mc Donalds åkte hem och kollade på film. 
Lade oss tidigt.


Måndag:

Jobbade 6-14 och åkte till svärmor och hämtade barnen. (Dagis var stängt) Leo hade en ur usel dag och gjorde inget annat än gnällde och grina. 
Det hela slutade med att jag på eftermiddagen skrek åt honom att om han inte slutar får han flytta till en annan mamma och pappa. Jag var så himla arg.
Fick ju givetvis sjukt dåligt samvete och efter att vi båda lugnat oss så satt vi och pratade. Jag förklarade varför jag blivit så arg och varför jag hade sagt en sådan dum sak och bad om ursäkt. 

Tisdag:

Leo ville inte bli lämnad och fick förklara när jag hämtade honom vad som hänt dagen innan. Leos ena fröken, som är av världsklass, berättade att det tuffaste jobbet som finns är att vara mamma. Och att man blIr arg och säger dumma saker. Och det viktiga är att man pratar om det efteråt. Hon berättade även om en dum grej hon gjorde när sitt barn var tre år. Vi är inte mer än människor och ibland brister det. Det kändes mycket bättre efteråt.

Onsdag: jobbade i vanlig ordning och slutade dagen med kontoret. Jobbade över lite. Kom hem sent och det var nästan läggdags med en gång för barnen.

Torsdagen innehöll jobb och städ.

Fredag (igår): 
Jobbade 8-20. Kom hem, kollade på en film. Catwomen. Jätte dålig. Somnade närmare slutet. 😂👍🏻 

Idag då. Dagen började med ett besök av farmor, min farbror och mina kusiner. Barnen lekte fint med varandra. Och vi fikade.








Himla mysigt. När dem åkt så städade vi undan, käkade lunch och så gick jag och lade mig. Var så trött. 

Har bara tagit det lugnt idag. Algot har varit arg som ett bi hela dagen. Herregud. Har försökt lägga honom, men han är uppe ännu. Klockan är förvisso bara 19, men han är så himla trött. Får försöka om en liten stund igen. 

Sedan blir det god mat för mig och Daniel och Melodifestivalen får vi såklart inte glömma! 😃

Hoppas ni får en mysig kväll! 


11 februari

Idag fyller min kära mor 48 år! Grattis till henne! ❤❤


Jag är inne på typ 5:e veckan med förkylning, men den har bara legat och pyrt. Tills igår. Då kände jag att jag blev gör tät och i natt vaknade jag av en sjuk huvudvärk. En mild migrän. Den släppte inte och tillråga på allt vaknade Leo en gång och även Algot. 
Inte långa timmars sömn med huvudvärk och störd sömn. Låg i sängen och hade en nära döden upplevelse i några timmar tills alvedonen hjälpte. Då kämpade jag med att storstäda huset 😂😂🙈 jag vet. Ingen bra idé alls. Men fint blev det. Täckena vädrade jag i några timmar så det skall bli skönt att få lägga sig nyduschad i nyvädrade och rena sängkläder. ❤

Barnen körde Daniel till Ingela. Dagis är stängt på måndag och vi har lite svårt att komma ifrån jobben. Så då kunde hon ta dem. Perfekt. Och jag får två nätter utan störd sömn! Helt perfekt. Det är behövligt för jag sover så dåligt nu och barnen har hamnat i obalans när det gäller sömnen. 

Har precis kollat på mellon. Lite besviken på resultatet. Men men.. hade hoppats på att dismissed hade kommit direkt vidare och att Benjamin Ingrosso hade åkt ut. 

Nu QX gaygalan. 

Ha en mysig kväll. 


9 februari

Herregud så trött jag är. Sover så himla dåligt på nätterna. 

Idag sade jag till dagis att det hade vart så skönt att ta ledigt en dag, lämna barnen mellan 9-14 och sedan hem och sova. Till svar fick jag: "gör det!" 
😳 gött. Så får se när jag kan få till en ledig dag. Det kanske dröjer.. nästa vecka kör jag 50h. Huga! 😓 men det är självförvållat. Det blir härliga pengar! 

Algot är så himla arg nu för tiden. Antagligen så saknar han Daniel. Daniel jobbar i Borås just nu och åker 5-6 på morgonen och är hemma 19:30-20:00 på kvällen. Så barnen träffar sin pappa mellan fredag och söndag. 
Lite tråkigt bara att Algot vägrar åka hem när jag kommer. 😓 
Det går väl över.

Hur skall jag göra i sommar? 😳 
Jag vill ha 4 veckors sammanhängande semester. Och så skall bebisen komma (runt) den 12/8. Skall man söka havandeskap?? Och spara semestern. Eller ta lite semester och söka havandeskap? Hjärnan snurrar för fullt. Höfterna har börjat göra ont. Eller snarare värka. Har inte så ont. Känns ömt efter en effektiv dag rättare sagt. 

Barnen är lagda  och sover. Katterna leker och hänger i min rena tvätt. 😡 skitjobbiga är dem! Daniel kommer hem inatt/imorgon.

Jag skall kolla på ett avsnitt av outsiders, sedan mandelmans gård och efter det skall jag titta innanför ögonlocken. 

Sov gott på er! 


6 februari

Varför sitter man och tittar på Sofias änglar? Man gråter ju som ett litet barn från början till start varenda gång! Det är hemskt vad människor är med om tragiska och hemska saker! 


Idag vaknade jag av att klockan ringde 5:15. Jag kollade på tiden och fattade inte varför klockan ringde 5:15 börjar jag 06 ringer klockan alltid 4:15 och börjar jag 8 ringer klockan alltid 06. 
Då slog det mig att jag började om 45 min. Så jag flög upp ur sängen. Ryckte upp ungarna. Daniel som jobbade till sent i natt fick hoppa upp och hjälpa mig med barnen. Kletade på lite fundation i ansiktet och slarvade på mascara. Tandborsten fick köra ett varv i munnen och sedan vart det bara att åka. Jag kom 11 min för sent, så det var bra jobbat. 😂👍🏻
Dock har denna dagen vart bajs. 
Jag har tappat saker och klämt mitt finger så nageln är lila och jag har varit allmänt stressad hela dagen. 
Grejat hela eftermiddagen hemma och äntligen sitter jag i soffan. 
Tröttheten börjar tränga sig på och illamåendet är här.
När skall det släppa? Jag kan ju för tusan inte må illa i 6 månader till! 😱 
Hjälp! 


5 februari

Ja.. vart skall jag börja..? Jag kan ju börjar med att detta kommer bli ett intimt och privat infällt. Naket. Avskalat. 


Som ni kanske minns hade jag väldiga problem med min livmoder och tillslut, efter att ingen hittat något fel, så misstänkte jag endometrios. Och efter som att jag hade så vansinnigt ont så låg sexlivet lite på is. En dag kände jag att vi kanske skulle prova. Vilket vi gjorde. Min mens har vart borta i över ett år (för att jag skjutit upp den) och vi chansade. 

En fredag fick jag tid för en utredning av endometrios. Tror även att jag bloggade om den dagen. Men kör en liten återblick samtidigt. 

Doktorn sade att det mycket möjligt var endometrios. Men för att ta reda på det så måste man göra en titthålsoperation. Men innan han kunde skicka en sådan remiss var vi trvunga att vänta på mensen, sedan skulle jag få gå på p-piller i tre månader och hade jag fortfarande ont efter det så skulle han skicka en remiss. 
Men han sade också att det bästa som kunde hända var om jag blev gravid för det blir ett litet botemedel. Han ville skicka iväg ett urinprov (igen) för att leta efter andra fel och samtidigt bad jag om att få göra ett graviditetstest. 
Det visade väldigt svagt positivt och doktorn highfivade (stavas?) mig och berömde mig. Jag höll på att svimma. 
Men eftersom som att det visade så himla svagt så ville han också ta ett blodprov. 
 Jag visste också att jag bara vart gravid i en vecka då vi bara haft samlag EN gång. 

Några dagar senare ringde en annan doktor och berättade att jag hade ett HCG-värde på 40, en icke gravid ligger på 5 men att 40 var väldigt lågt. Så jag fick komma in igen och ta nytt blodprov och då ville han att det skulle ligga på 200 minst. Han ringde några dagar senare och berättade att det låg på 600-någonting. Så det var en tidig, normal graviditet. Han ville också att jag skulle komma på ett tidigt besök. Antagligen för att jag haft så himla ont. Då fick jag göra ett vaginalt ultraljud. Han sade att gulesäcken inte var riktigt rund och ville att jag skulle komma tillbaka om vi skulle behålla det. 
I journalen hade han skrivit att han inte sett hjärtat. Så när jag var i vecka 9 fick jag komma på ytterligare ett ultraljud där vi fick se bebisen, hjärtat och även lyssna på hjärtat. En stor lättnad. 
Idag är jag i v14. 
Men resan hit har inte vart lätt.

Daniel har tjatat om ett barn hur länge som helst. Men jag har inte känt mig redo ännu. Jag älskar mitt jobb och mina kollegor och har inte varit redo att ta en paus ännu. 
Men nu när jag vart gravid så har inte abort funnits som alternativ. Skulle aldrig göra en abort, förutom om det visade sig vara något fel. 
Men Daniel vände tvärt. Han ville inte ha barn alls. 
Vi var i en konflikt jag inte visste hur vi skulle lösa. Jag pratade med mina två chefer som stöttat mig ortroligt mycket. Många tårar har spillts. Dagis undrade vad som hände hemma för barnen betedde sig konstigt. Jag gick på samtal dit och även de har stöttat mig. Jag lät Daniel vara. Orkade inte prata med honom. 
På julafton hade vi ett stort gräl. Vi kom fram till att vi skulle behålla, men han var inte glad över beslutet. Han förklarade att han ville, men att detta kom lite plötsligt. Som en chock. 
Efter en vecka började han pussa på magen och han verkade lycklig.
På mitt första barnmorskebesök fick jag dra upp hela historien om den onda livmodern och våran lilla kris. Och jag berättade att det släppt för honom nu. Och hon (som följt mig och Daniel genom de andra två graviditeterna) sade att jag och Daniel är ett fantastiskt par och att för en del män tar det liksom ett tag att smälta en sådan här sak. Speciellt om den kommer så plötsligt. Hon sade också att det är troligt att jag har endometrios, men att vi nu skall fokusera på graviditeten och ta det efteråt. 

Idag är allt super bra och kort efter att vi beslutade att behålla så släppte det för Daniel. Han måste krama och pussa på magen (som började synas sjukt tidigt) varje kväll. Han skall smeka och tala om att han längtar tills magen är riktigt stor. ❤ idag sade han till och med att han är så lycklig och glad över att vi skall ha en till och det var nära att en tår föll. Så nu finns inga bekymmer kvar. Vi älskar varandra lika mycket som alltid om inte ännu mer och vårat liv är helt fantastiskt. Jag är så lycklig! 



Så den 12 augusti är det beräknat. De har flyttat datumet tre gånger. Först 16/8, sedan 13/8 och nu då 12/8. Spännande! 

Detta kommer också vara min sista graviditet. Jag kommer att ta reda på könet och jag kommer att avslöja det. Om man inte vill veta så får man sluta följa bloggen och un-frienda mig på Facebook. 

Det blev ett långt inlägg idag. 
Daniel har åkt och jobbat och jag sitter ensam ikväll. Gör tråkigt.. 😓 men så är det. Imorgon är det en ny arbetsvecka. 👍🏻 

Over and out!! 



2 februari

Idag när jag skulle slänga skräp såg jag en äldre man nedanför vår lastbrygga, bredvid en lastbil, som höll sig för huvudet och jämrade sig och svor. Jag försökte fråga vad som hänt, men fick ingen riktig kontakt med honom. Jag gick närmare och såg att det, bokstavligt talat, rann blod ner för ansiktet på honom.

Då kom en ung kille fram och jag frågade vad som hänt. Då visade det sig att han fått en järnbalk i huvudet. 😱 att mannen stod upp var för mig en gåta. Jag fick se järnbalken. 

Jag tyckte han skulle till vårdcentralen och erbjöd mig hjälpa honom bort, men han ville inte. Han satte sig i lastbilen och ringde sin chef. Killen som var med visade sig vara en praktikant som inte kunde köra lastbilen. Denna mannen fick inte (för mig) köra lastbilen. Jag var nära att ringa ambulans. Fick haffat en manlig kollega som hjälpte mig ta fram förband. Men sedan hade han fått med sig chauffören till vårdcentralen. Jag kunde verkligen inte släppa honom. Låta honom köra iväg. 
Så det kändes skönt att han äntligen gav med sig och gick till vc. 

Dagen har rullat på bra. Varit i brödet idag. Trivs väldigt bra med det. Eller det är kul med lite variation. 

Imorgon jobbar jag från 07-20. Börjar i brödet, vidare till restaurangen och avslutar i fisken. 👌🏻 

Nu börjar vår tv-kväll! 


1 februari

Jag är sämst på att blogga just nu -jag vet.. 😖

Det har hänt en del i mitt liv som jag så gärna vill blogga om, men är inte redo för det ännu. Ni får hålla till godo. 
En tråkig sak jag kan berätta är att jag tror att Cesar, våran älskade katt, har dött. Han har inte vart hemma på 3,5 veckor. 😢 har letat lite i dikena, men inte sett han där heller. Vart är han?! 
Mitt hjärta blöder. 😭

Hoppas han kommer hem. 🙏🏻

På lördag är det personalfest och jag längtar så mycket!! 

På jobbet rullar det på. Allt funkar bra. 👌🏻 

Barnen är lagda för natten och jag väntar på att tvätten skall bli klar. 
Ha en  go kväll! 


RSS 2.0