24 november

I måndags så ringde doktorn. Berättade om endometrios. Han trodde inte att det var det och bad mig ringa honom om tre veckor. Jag blev så upprörd att jag ringde barnmorskemottagningen igen. Fick prata med en barnmorska som sa att det faktiskt kan vara så. Så på fredag nästa vecka skall jag ner till Kungälv och prata med en annan doktor.

Söndagen var bra. Kändes som lite håll i ljumskarna emellanåt. Men i måndags så började det igen. Haft ont hela veckan, men inte så att jag inte kan fungera.

Har iaf vart skönt att vara på jobbet. 😊

Idag jobbar Daniel jätte sent. Klockan är 21 och han är ännu inte hemma. 😑

Nu börjar svartsjön.
Ha en go kväll!


19 oktober

Igår var jag tillbaka till doktorn. Han ville inte undersöka mig för han sade att det inte hänt något på bara tre dagar. Han skrev ut penicillin eftersom att jag har ont, men inte finner någon orsak.

Jag har funderat lite själv och börjar fundera på endrometrios...? Jag hoppas verkligen inte att det är det för då ber jag om en operation och plockar bort livmodern. Får prata med honom om det på måndag. Han skulle ringa då.

Idag har det vart ok. Har känts som håll i ljumskarna typ. Så det har ju gått åt rätt håll iaf.

Pappa och Anna kom igår och det tyckte barnen var superkul!
Idag tog pappa med sig dem till lek- och buslandet. Jag stannade hemma och läste klart en bok och började på en ny. Tog en lång, skön dusch. Var väldigt skönt med egentid.

Nu sover barnen sedan två timmar. 😳 morfar körde verkligen slut på dem! 😂👍🏻
Daniel och jag lagar god middag. ❤️


17 november

Dagen började med ett tandläkarbesök. Inga hål i tänderna. Hon önskade bara att jag använder tandtråd mer.

Har haft ännu ondare idag.
Varit jobbigt att stå och gå och sitta har inte vart bra, så jag har i princip legat hela dagen. Dessutom vart det ett barn som kräktes på Algots avdelning igår, så barnen har vart hemma idag.. jätte bra..

De får vara hemma imorgon också. Jag vill inte ha någon magsjuka i huset!

Ingen ringde från barnmorskemottagningen så jag ringde dem. Mina prover såg bra ut. Inget konstigt. Barnmorskan jag pratade med trodde att det var äggstockarna som vaknat till liv efter att ha slutat med hormoner, men jag skall in på ett besökt imorgon förmiddag. Samma undersökning som sist för att kolla efter förändringar. 😓

Jag hoppas att de hittar ngt för jag tycker det är läskigt att ha så här ont utan att man hittar ngt fel!!


16 november

Här händer det grejer.
I torsdags så fick jag komma till barnmorskan tidigare än planerat. Nu blir det ett väldigt väldigt personlig inlägg.
Berättade om mina pms-problem och med mitt preventivmedel så skall jag inte ha det. Så då fick jag berätta lite mer och vi kom fram till att jag blir demprimerad av hormoner, så jag skall vara hormonfri ett tag. Sedan fick jag pms-tabeltter jag bara skall ta när jag har pms. Hoppas dem hjälper. I fredags, alltså dagen efter, så fick jag mensvärk. Det satt i hela helgen. I måndags fick jag så ont att jag inte kunde stå rakt. Så igår ringde jag barnmorskemottagningen. Jag fick en akuttid. Undersökningen var smärtsam och läkaren vart lite bekymrad. Han hittade inget fel, men jag fick lämna blodprov och jag skulle får svar idag eller imorgon. Idag har dem inte ringt så jag hoppas verkligen att de ringer imorgon. Jobbad halva dagen idag, sedan blev det för mycket. Jag fick så himla ont och gick hem. Skall vara hemma resten av veckan. Vila är det som gäller.
Jag börjar bli lite orolig. Har inte sovit ordentligt på två nätter nu. 😓

Barnen sover för natten och vi kollar på en dålig serie. Imorgonbitti skall jag till tandläkaren och sedan inte göra ett skit på hela dagen.


8 november

Gick upp vid 6 som vanligt och 6:15 kom Leo upp. Efter en liten sund klagade han på ont i magen och så satte han sig på toa. Dålig i magen. Jag valde att stanna hemma med honom utifall att han det skulle vara magsjuka.

Inget fel på den ungen. Vi har vart ute och lekt, ätit som hästar och han har inte vart på toa efter den gången i morse heller.
Men dagis nekar oss att komma. De vill att vi håller 48h regeln, men han är ju inte sjuk!!
Aja.. Daniel får vara hemma med barnen imorgon.

Vi har kollat på film, som sagt varit ute och jag har städat.

Pernilla och jag skulle vart på matlagningskurs men Daniel slutade sent och svärmor var upptagen, så det vart skit. Det hade vart så jädra kul och jag såg verkligen fram emot det!! 😩

Slänger med en liten vinterbild också.


7 November

Hur klantig är jag inte då?!
Igår rensade jag i garderoben och stod på en pall. Jag lyckades snubbla till och ramlade ner på golvet. Gjorde riktigt ont.
Imorse skulle jag gå ut med kläder och väskor till bilen, i träskor.. det var halt och ramlade framåt. Tog emot med knät i gruset och handen. Tummen och knöt gör riktigt ont.
När jag lagat mat så skulle jag torka av spisen och lyckades lägga handen på den varma plattan. Det gjorde också vansinnigt ont.. Jag drämde lilltån i soffkanten också.. jag tror jag bröt tån. Riktigt bra dag idag...


Idag är det också kladdkakansdag. Jag har (med kockarna som assistenter) bakat 44 kladdkakor som vi sålt i butiken och även massa kladdkakemuffins.
Jag fick väldigt bra betyg! Så himla roligt!!

Nu har vi precis gjort den sista anmälan till Vätternrundan 2017 och inom 24h får vi svar på om vi får en plats! Hoppas hoppas!!!

Ha en go kväll!


6 november

Vad kom snön och den här kylan ifrån?!
I fredags morse vaknade vi med typ 20 cm snö i ucklum! 😱 sommardäcken vart fortfarande på. Så sakta har jag nog aldrig kört i hela mitt liv!

Ni ser ju hur mycket snö det ligger!! Eller låg.
Det var riktigt halt men också lite nyttig att faktiskt känna skillnad på vinterdäck och sommardäck. Nu fattar man hur mycket det gör med vinterdäck. Många hade kört alldeles för vårdslöst och hade säkert också sommardäcken på. För vi såg 3 bilar i diket och 4 bilar som inte kom upp för backarna. Det tar mig ca 10-15 min in till Stenungsund (beroende på trafik) och totalt 20-30 min till jobbet när man lämnat barnen. Det tog mig en timma till jobbet. Hujedamig!!
Jag var faktiskt riktigt riktigt rädd!

Jag skulle ha jobbat 8-19:30 i fredags, men pga snön så kunde inte Daniel avsluta sitt jobb i tid och heller inte lämna barnen så jag fick hitta en som kunde ta min tid så jag kunde hämta barnen.

Igår grejade Daniel med garaget och jag pillade lite inomhus. Efter lunch lade sig hela familjen för en liten vila. Vi sov alla i 2h. Vi var nog lite trötta.. 😂

Daniel fick jobba ett par timmar på eftermiddagen.

Idag bytte Daniel till vinterdäck på bilen och vi drog iväg och handlade. Vi handlade bl.a en maskin man kopplar till cyklarna så man kan sitta inne och trampa hela vintern. Nu finns det inga undanflykter till varför man inte kan cykla! Vätternrundan 2017 skall jag klara utan att fp ont i kroppen för att jag cyklat för lite.
Nästa månad skall jag köpa mig ett par nya löparskor. För jag skall varva löpning med cykling. Har kommit av mig som f*n med träning och kost. Riktigt pinsamt, så nu jä***r är det dags att ta tag i detta igen! Jag var ju så himla himla duktig!

Jag har ett problem som jag inte har pratat om, men som man kanske borde prata om. Jag har sjuka pms-problem. Precis innan mens är jag sur och grinig, har inte lust eller ork med något och brösten gör så sjuuuukt ont. Jag är vansinnigt arg på barnen och vidrigt lättirriterad. Detta är fruktansvärt jobbigt och jag rår verkligen inte för det. Men i början av december skall jag till barnmorskan och då skall jag be om hjälp. Har läst om krämer och annat som skall dämpa dessa hormoner och så jag hoppas det finns något som kan hjälpa mig så jag blir en lite lyckligare människa när det är "dags" så att säga. Håll tummarna!

Daniel har åkt in och jobbat. Hoppas han kommer hem i tid. Vi följer en serie som börjar klocka 21.
Leo tjatar om julen och vill börja julpynta. I slutet av november är det 1'a advent och då brukar jag plocka upp allt, men jag börjar kanske lite tidigare i år bara för att Leo så gärna vill. 😍

Nej, nu skall jag koka mig en kopp te och läsa lite bok. Ha en mysig kväll!


RSS 2.0