Me too

På något vis känns det som att me too-grejen gått för långt. Alla anmäler helt plötsligt.. 
någon drog ett snuskigt skämt och jäklar vad den personen anmäls. Jäklar vad JAG borde anmälas. 
Någon har en rå jargong, personen anmäls, jäklar vad JAG borde anmälas. 
Min sambo tar mig på rompan när jag inte är speciellt sugen. Jävlar vad jag borde anmäla honom! 
En kille kommer fram till er och talar om att han tycker ni är fina och jäklar vad det anmäls. 
Tjejer.. tänkt på en sak. Så fort ni säger att en kille är snygg så sextrackasserar ni. Det är helt på riktigt sant! 

Nej. Nu skall jag vara seriös. Jag tycker det är hemskt när tjejer far illa. Fruktansvärt, rättare sagt. Men det känns som att det senaste med hela me too eskalerat. Jag kanske har super fel, men det känns så. 

Jag kan säga me too, men av någon anledning så har jag valt att inte lägga ut det på Facebook eller instagram. Har inte vågat berätta om det offentligt. Har inte velat skada anhöriga. Varför? Jag vet inte.. varför skydda aset? Vet inte.. har jag kunnat gått vidare? Nej. Tänker jag på det varje dag..? Nästan.. 

Jag var 12 år gammal. Sov hos en släkting som var 50+ jag tvingades att klä av mig naken inför honom. Tvingades ta på mig hans frus kläder. När det var läggdags var jag tvungen att sova jämte honom. Det hela slutade med att han hade sina vidriga händer innanför mina trosor. 
Visste ni att man faktiskt kan bli så rädd att man bajsar ner sig? Jag vet. 

Jag hade en gång en pojkvän som tjata till sig sex. Ville inte alls. Ibland är man bara inte sugen.. det slutade med sår i underlivet. 

Så ja.. jag vet vad det innebär med sexuella övergrepp. Fy fan för dem! Fy fan för de män som inte kan behärska sig. 

Tack för mig! 

Sjukstuga

I går hade Leo feber och en slemmig hosta. Han låg i soffan precis hela dagen.  Men den var inte speciellt hög.
Men så vakande han sent på kvällen och var svingarm. Han fick en dos alvedon och lade sig igen. Sedan vaknade han på natten vid 01-någongång och var feberfri. Jag kissade honom och stoppade om honom och i morse så var allt som vanligt igen.
Skulle träffat Pernilla och hennes barn på ett lekland i Uddevalla, men vågade inte det eftersom att Leo var så dålig igår. Idag har har härjat så in i... så det har inte vart något fel på honom. Nu får vi se hur natten blir. Vaknar han frisk men lite hostig imorgon så får han åka till dagis. 
De stora barnen är lagda och det är lugnt och skönt. Nu skall bara liten sova. 

Har städat bilen idag. Den skall in på värdering. Får den ett bra pris så köper vi antagligen denna: 

(null)

2015 årsmodell och gått 5000mil. Så den när ju bara 2 år gammal och har inte gått så långt. Den hade massa finesser som jag antagligen aldrig kommer att använda. 😂😂 men skönt med ny bil. Våran har krånglat sedan vi köpte den. Nu är det ett garantiärende så vi har inte behövt och behöver inte batala det som skall lagas. Bilmekanikerna hittar inte felet. 😑 så nu får det vara nog! 


Dagens middag

Idag blev det Wallenbergare på blandfärs till middag. 

(null)

Det var så gott! 
Familjen blir bortskämd nu när jag går hemma. 
Det blir "riktigt" mat varje dag. Och jag varierar mig mer nu när jag har tid att lagat mat. 



Höstmys

Idag åkte barnen och jag in till Stenungsund och träffade en kompis. Barnen fick leka och vi hade en liten picknick. Men kallt var det och man blev påmind om att ta fram vinterkläderna. Så imorgon skall jag inventera bland skor och ytterplagg. 

När vi kom hem städade jag huset och Leo sprang över till grannen. Medans Leo var hos grannen åkte vi och provkörde bil. så nästa vecka skall våran bil på värdering så får vi se om vi byter in den. 

Har helt enkelt vart en bra dag. 


Regn och rusk.

Vilken regning dag. 
Så himla tråkigt!
Den började med ett besök till gymmet. 
Sedan bar det av till Ljungskile och hälsa på Lukas på hans nya jobb. Vi tog en lunch ihop och pratade om allt mellan himmel och jord. 

Sedan var det dags att hämta barnen. När vi kom hem gick vi till grannarna och var där hela eftermiddagen. 

Nu är barnen lagda och jag skall ta tag i menade s räkningar. 

Ratatouille

Har ni ätit det? Kan vara det godaste jag ätit på länge!  (null)

Jag svängde ihop en köttgryta som smakade kalops. Och gjorde en ratatouille till det. Rekommenderar det starkt! 

Skiva zucchini, tomat, paprika och lök tunt. Varva dem tunt i en ugnsform. Blanda ihop olja, vitt vin, rosmarin, timjan, pressad vitlök salt och vitpeppar. Häll blandningen på grönsakerna och skjuts in i ugnen på 200grader i 10 min. Mums! 😋

Nystart

Jag har tagit en bloggpaus för att fundera på om jag skall fortsätta eller inte. Jag kommer att fortsätta men skall göra om hela bloggen, en nystart helt enkelt. Men idag har jag inte kunnat. Tänkte att nu jäklar, nu skall jag pilla med bloggen. Men Algots trots är värre än värst. Han bara gråter och gnäller! Och mitt huvud exploderar. Jag har försökt få Gillis att sova i 3h nu utan resultat och datan gav upp. Den är gammal och säkert full med skit. Daniels data har varnat för att hårddisken lagt av. Det är fan kanon!! 😂👌🏻 
Så jag lägger ner data pillandet för nu och ser om jag kan få tyst på Algot och Gillis att sova. 

Men är jag frånvarande så vet ni och ni märker när bloggen bli ny! 😃 

Aktiva dagar

I fredags så gick jag och barnen + hund ut i skogen i 1,5h. Sedan kom mamma på eftermiddagen och vi åkte in till Stenungsund. 


I lördags åkte vi till Stellas lekland. Barnen härjade i 4h! Alltså FYRA TIMMAR!!!! Helt galet! 

När vi kom hem tog vi en promenad med Elsa. 

I söndags åkte vi till Pernilla och barnen lekte några timmar. Hinla skönt att åka hemifrån. Både för mig och barn. 
I söndags vart det även premiär för Elsa på rådjursjakt.

Hon hittade inga rådjur men sprang runt och nosade. Lilla tjejen. 


Måndagen var en tråkig dag. Regnet öste ner och vi var inne. Barnen hade tråkigt och bråkade mest. Hur sjutton orkar de bråka så mycket med varandra?! 😩 hela tiden.. 😓

Igår vart det dagis och tillbaka till vardagen. Jag körde en premiärtur till gymmet. Herregud så otränad jag är. Fick stå på crosstrainern i 25 min innan Gillis vaknade. 

Idag åkte jag till gymmet. Stod på crosstrainern i 30 min sedan åkte jag och köpte hundmat och när jag kom hem packade jag ner Gillis i vagnen och tog Elsa i koppel och tog en promenad/joggingtur. Himla skönt och mina lår gör ont. 😃👍🏻 Love träningsvärk!

Jo!! Igår kom en mäklare och värderade huset. Värdet har gått upp 1 miljon i värde! Super! 👌🏻 och nu är tanken att vi skall bygga ut det. 👏🏻👏🏻 skall bli så kul och spännande!!! 


RSS 2.0