Slutkörd

Vad som hänt med mina barn idag är det ingen som vet. Vi åkte till torp med mamma för att ha ska lite kläder åt ungarna. Och det vart gnäll från start. Leo och Algot gnällde och skrek och tjatade om godis och leksaker hela tiden. Tillslut fick jag nog. Jag sa att vi absolut inte skulle besöka en leksaksaffär och det heller inte blir någon leksak. Men vi skulle handla så de kunde få plocka lite godis själva, men så fort vi kom in i mataffären började dem slåss med varandra. Leo och Algot skrek och gnällde om godis. Sparkade på barnvagnen så Gillis vakande. Sparkade på kundkorgar som folk ställt på golven för att springa och hämta varor. Jag blev tokig flera gånger. Försökte säga till och lugna ner. Tillslut kom en kvinna fram och tog Leo om armen och sa:

"Nu slutar du och börjar bli snäll mot din mamma!"

Men han gjorde bara en ful min åt henne. Hon bad om ursäkt till mig för att hon sagt till, vilket hon absolut inte skulle be om ursäkt för. Jag var så tacksam. Och framme vid kassan började Leo sparka på ännu mer grejer. 
Usch så arg jag var och folk viskade bakom ryggen. 

Vad fan gör man i en sådan situation?! 
Jag ville bara börja gråta! 

Så jobbigt! 
Mamma vad chockad! 

Usch.. idag ville jag säga upp mig som mamma... 

Köttardag!

I onsdags så var det en riktig träningsdag. Jag gick på mamma/barnpasset som vanligt. Eftersom att Gillis sov väldigt oroligt den natten så hade jag fått lite sömn, så passet var tungt. På eftermiddagen så frågade Andreas om vi skulle ut och cykla så det gjorde vi i vinden. Herregud som det blåste emellanåt. Men jag fixade det. 
Det är nu två dagar sedan och träningsvärken i låren är enorm! 😂🙈

Bra dag!

Äntligen är ordningen återställd. Vi har eller har inte haft en magbakterie. Det är lite oklart ännu. Men det spelar ingen roll, för nu mår alla bra och allt är i sin ordning.

Barnen har vart på dagis. Jag har strosat på torget och var på jobbet på möte. 
Jag har fått en ny tjänst som säljledare över kött och chark tror det är lite färskvaror med också.. lite oklart.   En stor tjänst som jag är riktigt glad över att jag fått. Är så pepp och längtar tills jag börjar heltid igen. 
Men i vilket fall som helst så skall vi säljledare samlas varje tisdag och ha uppföljningsmöten. 
Och det var det idag. 

Jag funderar nu på hur jag skall göra för att kunna vara delaktig nu när jag är mammaledig. 
Imorgon skall vi tacka av en kollega så jag får prata med min närmsta chef om detta. 

Imorgon vankas det träning! Som jag längtat!! 

Magkatarr

Herregud en sådan helg.. 

Var på kalas hos Pernilla i söndag. Gör trevlig. Stannade inte gör löne för Daniel ville fiska lite på eftermiddagen och vi skall ses med alla barnen på fredag. 

På kvällen vid 22 kräktes Gillis rejält. Men vi misstänkte att det var hans nya laxeringsmedel. 
Han fick välling och det fick han behålla hela natten. Igår morse så fick han välling vid 7, men kräktes upp det. Jag kände mig tung i magen och blev orolig för att det var magsjuka iaf.

Ringde BVC som trodde det var lax-medlet. Så den skall Gillis pausa ifrån i en vecka och så skulle vi höras i början av nästa vecka. Kan hända att han får träffa en läkare. 

Han fick behålla all mat han käkade efter 7 och jag lugnade mig. Ingen magsjuka.

Men jag var tung i magen. 
Vaknade även idag med både ont så in i helvete i livmodern. Och tung i magen. Har känt mig hungrig hela dagen och det slog mig att min magkatarr har kommit på besök. Tog en tablett och har småätit hela dagen och nu är det bra i magen! 👌🏻 men min lilla livmoder.. 😓😓😓 så jobbigt!! Nåja.. det går väl över. 

Inte konstigt jag fått magkatarr. Oroat mig för gillis och Leo och funderat mycket på om det vart magsjuka eller inte. Kan inte hjälpa det, men fullkomligt hatar den sjukdomen! Är livrädd för den! 
Vi stannade hemma idag med tanke på Gillis kräkning igår, men han mår toppen nu och imorgon blir det dags för dagis och vardagen igen. Barnen har varit så uttråkade! 

Varit hemma friska sedan i torsdags och har inte fått leka med någon. 

Nu har vi köpt ny bil. Den kommer i slutet av nästa vecka! Så skönt!! 

Idag gjorde jag ett spår åt Elsa. Drog ett råddjursben över en äng och in i skogen och gömde benet. Tog med mig Gillis och Leo ut när Elsa fick springa och leta. Så duktig tjej! 
Och så skönt att få komma ut! 

Nu är det dusch och läggning av barn. Sedan tar vi kvällen! 

Kram på er! 


Falskt alarm

Ingen magsjuka. 
Leo kräktes som sagt i torsdags det är nu 57h sedan. Direkt efter mådde han precis som vanligt. Så något behövde upp. Han bajsade även korvar (för er som är intresserade) både några timmar efter och igår. Men igår, senare, under dagen vart han dålig i magen. Men vi tror det berodde på att han levt på socker och fett. Det har hans mage ballat ur på innan. För han mådde inge dåligt eller konstigt efter eller innan heller. Så klockan 15 imorgon har det gått 48h sedan han bajsade dåligt. 
Så idag har jag lagt undran klorinet och skurade golven och tvättat sista tvätten för denna helg. 

Idag har vi varit ute mesta delen av dagen. Gör skönt!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu tar vi kvällen! 

Vad är oddsen?

Igår lekte vi med Therese och Ella. Som Leo längtat efter Ella! 

Vi var där hela eftermiddagen och kom hem på kvällen. 

Var på BVC. Gillis fick något receptbelagt laxeringsmedel. Hoppas det hjälpen honom.

Idag när vi skulle till dagis så gnällde Leo på ont i magen och sa att det var samma som sist vi stannade hemma. Den gången behövde han äta och bajsa, han var då hård i magen och det gjorde ont att gå på toa. Så tänkte naturligtvis att det var samma sak denna gången med. 

Han åt frukost och vi åkte.  NÄr vi nästan var framme så sa han att han inte orkade vara på dagis. Detta tog jag såklart på allvar och ringde och sa att vi vänder hemåt och hoppar att komma. 

Jag ringde Daniel och frågade om han kunde komma hem för Leo verkade hängig och jag skulle på utbildning på jobbet. Hade sett fram emot det såååå mycket! 
Leo fick nycklarna när vi kom hem så jag kunde ta med mig Gillis och Algot. Då kräktes Leo på trappan. 
 Vad är oddsen!? Jag som så gärna ville gå på utbildningen! 😩  
Bad Daniel handla så vi klara en isolering. 

Nu mår Leo toppen! 😳 så vad detta är vet jag inte. 
Han gjorde lika dant för två år sedan. Då jobbade jag och Daniel ringde och berättade att Leo kräkts. Det hade han gjort en gång och mådde sedan prima, han var även på toa när kagckom hem från jobbet ochvdp var det inget konstigt med magen och vi andra fick inget. Väldigt märkligt. Vet också att Leo är väldigt äckelmagad. 
Vi är förkylda och jag har hört hur Leo harklat sig i natt. Och jag har en slemklump i halsen. Så han kanske bara var äcklad av den. Ätit något olämpligt? Eller så är hans magsjuka såhär?  😳🤔
Man kan spekulera ihjäl sig. 
Nu håller vi oss hemma ett par dagar så får vi se vart detta leder. 

Han mår iaf bra nu och det är skönt! 

Jag har städat hela huset, skurat toaletten med klorin, tagit fram plasthandskar och slängt in en tvätt i maskin. Duschat Leo,  han har en egen handduk till händerna och får sitta själv i ena hörnet på soffan. 😂🙈 

Håll tummarna för oss!  



Förkyld!

Neeej.. nu är man förkyld.. lite lite lite harkling i halsen, men väldigt tät i näsan. Nu är ju frågan om man verkligen skall träna idag...? Om man tar det lite lugnt kanske.. inte är med så mycket på konditionen utan satsar mer på styrkeövningarna..? 🤔 
Gillis näsa bara rinner. Lille plutten.. men men det är väl förhoppningsvis sista förkylningen nu fram till hösten. Så gott, tänk vad härdad han hinner bli innan han börjar dagis med två syskon som drar hem massa baskilusker. 6:15 ville Gillis gå upp, eller det ville han nog inte. Han vaknade och bajsenödog. Han bara skrek när han skulle bajsa, så idag höjer vi dosen av laktulos ännu mer. 

Nu frukost. Undra om man skall fuska och äta bröd? 
Älskar bröd, men min mage blir så jäkla svullen av bröd. 😓 

Ha en bra dag alla! 

Slö

Idag har kroppen protesterat. Jag utsatte den för en rejäl kraftansträngning igår när jag cyklade, jag går på "diet" vilket inte ger kroppen så mycket energi. Så idag på gymmet var jag heeeelt slut. Jag var inte alls stark idag. 

Kände mig lite febrig efteråt. Men det har gått över. 

Som sagt har energin varit låg idag, så det har vart en jobbig eftermiddag. När jag hämtat kidsen tog vi en promenad till brevlådan och plockade in alla snöpinnar. När vi kom hem gick jag in och började med maten. Gulasch idag. Tänkte att Gillis skulle sova så jag kunde ha rumpan i soffan, men icke.. full fart. 
Sedan skulle barnen duscha. Så Algot började, jag passade på att börja plocka undan, sedan fick jag släppa det för att tvätta Algot. Då passade Elsa på att äta upp Leos mat han hade lämnat på bordet. Sedan drog hon över leverpastejen som stod framme.  😓
Sedan var det Leos tur. Fortsatte plocka undan. Gillis har kräkts hela dagen och fortsatte med detta tidigare ikväll (han är förstoppad och maten måste ju ut), så fick avbryta för att torka upp. Sedan skulle Leo tvättas. Telefonerna ringde och Gillis skulle in i duschen med Leo. Kaos. Sedan skulle barnen läggas samtidigt som Gillis badades. 
Ja, denna eftermiddagen har vart kaos. Jag har varit onödigt stressad och på onödigt dåligt humör. 😓 
Nu är alla barn lagda och Gillis somnade i min famn. 

(null)

Nu har jag precis avnjutit en chailatte och skall ringa svärmor. 

Cykelpremiär

Igår gjorde jag min första cykeltur. Vi brukar alltid köra 2 mil 2-3 gånger innan vi ger oss på 5-milaren. 
Men Daniel och Andreas klarade den långa rundan på första turen så jag ville ju inte vara värre. 
Så vid 19:20 rullade jag ut. Reflexer har jag i kläderna och så körde jag med lampa bak så jag skulle synas. Trodde jag skulle hinna hem innan det blev svart. Men icke! 2h och 6 minuter senare var jag hemma igen. Ingen bra tid, men bra för först gången. Nu kan den bara bli bättre! 

Jag hade som sagt ingen lampa fram så det var så vansinnigt mörkt på våran skogsväg. 😂😂🙈 och herregud så tunga de sista 3km var. 😓 
Men jag klarade det! Så starkt! 



Vår

Nu är väl våren här för att stanna?! 
Dagen har vart gott och blandad. 
Förmiddagen var ur jobbig. Leo och Algot bara bråkade och slogs. Två ruskigt rastlösa ungar. 

Gillis sover oroligt på nätterna. Han vaknat så många gånger och jag får klappa honom på ryggen så han somnar om. Han somnar om så himla fort så det är inte länge man är vaken, men många gånger liksom och Algot vaknar en gång varje natt och vill ha hjälp med att gå på toa. Inatt sov Gillis till 4:30 så jag har sovit hela natten. Sedan somnade han om till 6:30. Man blir så trött när man får en hel natts sömn. 
Så vid lunch så försökte jag slumra på soffan, men det fick inte Algot och Leo med på. 

Efter att vi ätit lunch och Gillis sovit klart. Så gick vi ut i det härliga vädret. Barnen härjade runt och bråkade och lekte om vart annat. 
Jag städade bilen och Gillis satt i vagnen. 
Sedan blev Gillis gnällig och då gick vi in. 
Jag städade huset och barnen gick ut igen. 

När Daniel kom hem åkte jag till torget. Där hängde jag och Pernilla. Vi åt middag och sedan en god efterrätt. Sedan kollade vi lite kläder. 
Helt plötsligt så stängde affärerna. Det var synd. Jag hade kunnat strosa länge. Det var så skönt utan några barn som avbryter i en mening! 

Jag är fortfarande mätt.. 

Imorgon är jobb som gäller och klockan ringer 4:45. 😂🙈😴 

Ha en go kväll! 

Viktnedgång

Jag fattar inte vad jag gör för fel?! 
Jag äter inte skräpmat. Fikar ibland. Äter choklad på helgen, tränar minst tre gånger i veckan. 
Jag fattar inte varför det inte händer något, för jag lever och äter bra! 

Så nu skall jag ändra kosten radikalt!
Jag skall äta bra frukost, en bra måltid om dagen och sedan bara shakear. Detta skall jag äta för att sätta igång förbränningen. Ge den en knuff. Sedan skall jag sakta tillbaka till riktiga, bra måltider. Och träna såklart! 

Jag var hos frisören igår och han berättade att man kan göra blodprov som visar vad som funkar för just dig när det gäller att äta rätt och få igång förbrännignen. 
Alla är vi olika och då funkar ju såklart och logiskt tänkt, olika "dieter". 

Det som funkar för dig kanske inte funkar för mig. 

Såhär har mina måltider sett ut set senaste. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kanske inte så smickrande bilder. 😂🙈 
Så maten är det inte ett dugg fel på. 

Kan vara så att jag äter för sällan också. 
Men nu provar jag detta ett tag så får vi se.



Huvudvärk

Just nu är det så mycket i huvudet:
  • Renovering av kök
  • Renovering av toa
  • Byta golv i kök och vardagsrum
  • Byta braskamin
  • Byta bil
  • Börja jobba
  • Försöka gå ner ett par klädstorlekar
  • Cykla Vätternrundan 
  • Åka till Barcelona 
Massa roliga saker, men hela hjärnan går på högvarv så nu har jag fått stresshuvusvärk. 😓 
Så jag har konstant ont i huvudet. Svinjobbigt. 
Men det går över. 

Idag har jag tränat, ätit lunch tillsammans med Ronja och Helena. Tog en runda på torget och sedan gick vi hem till grannarna. 

En bättre dag!!

RSS 2.0