Besök, besök och besök

I fredags kom bladlus m. fam. Det var super trevligt och barnen lekte så himla fint. ☺️


I lördags kom Pernilla och barnen. Barnen härjade rejält. Så kul dem hade! 😃 

I söndags kom Daniels kollega m. flickvän på besök. Två personer jag aldrig träffat.
Super trevliga. Och riktigt barnkära. 

I måndags kom grannarna och barnen. Det var fullt ös medvetslös. Vi fick avsluta med en promenad. 😂🙈

I går (tisdag) var jag på BVC. Gillis väger nu 5090g. Han gick ju ner i vikt på BB. Efter första BVC-besöket hade han gått upp igen och nu hade han gått upp nästan 0,5kg på 8 dagar. 😂👍🏻 han växer så det knakar. 
Efter BVC åkte jag och hälsade på på jobbet. 
Som jag saknat mina kollegor och jobbet. Det var lite rörigt i restaurangen i någon minut, så jag passade på att hjälpa en kund i kassan och kokade lite kaffe. Så himla kul! ☺️☺️ 


Idag, efter att ha lämnat barnen på dagis, åkte jag till torget och träffade en kollega som också är mammaledig. Vi åt frukost ihop och shoppade lite. Gillis fick lite nytt. 

När vi kom hem kom Therese och Ella på besök. Vi åt middag och fikade. Barne lekte och avslutade med att kolla på tv. De var trötta hela högen. 

Har varit några aktiva dagar, men jag klagar inte! 

Nu skall jag försöka lägga en sjukt busig Algot. Sedan hänga tvätt och starta diskmaskinen. 

Ha en go kväll! 


Naglar och trötta barn

I tisdags åkte jag och fixade naglarna hos duktiga Charlott. Blev himla bra! 

Igår kom mamma, Thomas och mormor på besök. ❤️ himla mysigt! 


Vilket väder vi hade igår. Helt underbart! 


Idag vaknade barnen 5:30. Alldeles för tidigt. Barnen har slagits och bråkat med varandra hela dagen och även bråkat med mig. Försökt få dem att slappna av i soffan, men när de suttit i varsin ände i soffan så bråkar dem. Skickade in Leo på rummet så han fick leka i fred. Efter en stund ville Algot leka med bilar så sade att han fick gå in och göra det. Då stod han i dörröppningen och retade Leo. Leo fick komma ut till mig. Algot fick gå in på rummet, men då passade det inte herrn, så han blev helt vansinnig och skrek och kastade bliar på dörren. Då blev jag flyförbannad och tog mig till rummet med bestämde steg och slängde upp dörren, men så stod ungen bakomdörren och fastnade med stortån under dörren så halva nageln gick av. Alltså mitt hjärta krossades! Så ledsen han blev, så ont han fick och så ledsen jag blev. Det var ju absolut inte meningen!! 😭😭😭 så jag grät och vaggade honom och bad om ursäkt. Plåstrade om honom och höll honom hårt i famnen. Fick inte klippa av biten som lossnat, så vi får väl vänta tills den lossnar helt själv. Men mitt samvete... jösses.. älskade Lilla Algot! ❤️❤️ men han har hoppat och skuttat i eftermiddag och fick alvedon innan läggdags. Hoppas tån mår lite bättre imorgon. 

Eftermiddagen var lugn och barnen lade sig snällt. 
Hoppas innerligt att barnen inte vaknar så tidigt imorgon. 😴😴 

Denna dagen.. skönt att den snart är över. Imorgon kommer Bladlus med familj. Skönt att barnen får leka lite. Var länge sedan de lekte med kompisar nu. Stackars barn.. 

Nästa vecka är det tillbaka till rutiner som gäller vilket känns skönt. Barna börjar dagis igen, som de längtat! Daniel börjar jobba igen -det är dock tråkigt. Och jag blir någon form av hemmafru -vilket inte alls är min grej egentligen. 😂😂🙈 älskar att jobba... men men.. snart är det dags för mig igen. Eller iaf en-två gånger i veckan. 

Nu är det Ernst på tv! 😍😍 


Livet

Livet flyter på. Jag sover sisådär 3-4 h/natt. Eller morgon rättare sagt. 3:30-7:30 ungefär idag blev det från 3:10-6:30. Gillis (som han skall heta) äter eller snuttar på nätterna. Har köpt en napp i silikon för att jag inre hittade latex och den tar han efter några försök, men han gillar den inte. Jag förstår det. För silikon är hårt. Latex mjukare. Så imorgon skall jag på nappjakt. 


Leo och Algot bråkar med varandra i vanlig ordning och Algot ger oss gråa hår. 
Jag är inne i någon lyckobubbla just nu för hur jag kan vara på så gott humör med för lite sömn är för mig en gåta.

Jag känner inte heller någon skillnad på att ha två eller tre barn. Det flyter bara på. 

Idag var svärfar med fru på besök. Det var himla mysigt. Han är så himla mysig. ☺️ barnen fick presenter och vi åt tårta. 

BVC kom på hembesök idag. Det är så himla roligt och smickrande när alla berömmer hur fint vi har det i trädgården och hur fint vi bor. 
😍 jag tycker själv att vi har en fruktansvärt fin trädgård. Och finare kommer den bli.
Här grejas det för fullt. 

Detta är sista veckan med Daniel hemma. Vart i hela friden tog de fem veckorna vägen? 😳 poff har det sagt. 

Nu börjar snart en ny säsong av halv åtta hos mig. 😍 sedan idol! 😍👌🏻 
Ha en mysig kväll! 


Bebis har anlänt

Ja.. vi fick ju åka in vid 20-tiden. När jag kom in vart jag öppen 4cm och inge långt efter började det trycka på, men jag fick lov att knipa för livmodern ville inte öppna sig. Värkarna blev kraftigare och mer smärtsamma. Vi började prata smärtlindring och då pratade dem om morfin. Men vi satsade på EDA'n istället. Dock kom inte narkosläkaren för det var kaos på akuten.  De fick ta hål på hinnorna för att chansa på att kroppen skulle samarbeta.nör de tagit hål på hinnorna så kom narkosläkaren och lade edan. Sedan sade det tjoff och så kom han ut. 

Men så smärtsamt detta var. Det värsta jag varit med om. ALDRIG MER!! Jag väntar på min förlossningsjournal, för där står det lite mer ingående vad som hände och klockslag och så. Men 3:49 den 13/8 kom han. 4716g 54cm lång. Helt perfekt! ❤️❤️



Blödning

Vid 15:15 fick jag en liten blödning, vilket är bra! Livmodern öppnar sig. Nu ligger jag med molvärkar och börjar känna riktiga värkar. Skall börja klocka dem. Nu är nog bebis här snart! 


Värkar

I torsdags vaknade jag med sjukt mycket värkar. Fast det kändes som en enda värk som satt i hela dagen. Vi åkte ut till svärmor och firade hennes födelsedag. Jag hade förvisso gärna stannat hemma. Inget hände mer än att värkarna satt i. Sov mellan 1:30-03 och 05-07 natten mellan torsdag-fredag. Igår vart det samma sak. Massa värkar och slemproppen gick. Låg hela dagen och på kvällen avtog allt. Sovit som en prinsessa inatt. för snart en och en halv timme sedan "skvätte" det till och jag ringde förlossningen. Nu sitter jag med en handduk för att se om det är vattnet som gått.  Har inga värkar, men ett jäkla tryck ner mot fiffi. 


Nu är det spännande!! 


Återbesök veterinär, barnmorskebesök och storstäd

Ja.. vad händer i min vardag..? Barnen har varit hos svärmor sedan förra tisdage, vet inte när de kommer hem. Troligtvis på torsdag. Hon (och vi) tycker inte barnen skall vara hemma nu när Elsa är nyopererad. Hon fick komma hem i tisdags. 

Vi har inte gjort jätte mycket. Elsa skall bara vila så vi har hållit oss hemma. Åkt iväg en och en. Jag har äntligen börjat boa (😂😂). Jag rensar och har mig. Gjort fint i Leo och Algots rum. Rensat ut trasiga och urvuxna kläder, köpt hyllor och trådbackar så att barnen kan dela garderob. Städade iordning Algot garderob och lagt in de få bebiskläderna vi har.

Igår var vi på återbesök hos veterinären. Allt har läkt jättefint, men tratten skall vara på ett par dygn till, men vi kör veckan ut för säkerhetsskull. 
Detta kändes mycket skönt! 

Idag var vi hos barnmorskan. Hon vart lite orolig över mitt lite höga blodtryck och svullna fötter/händer. Hon misstänkte havandeskapsförgiftning och fick lämna urinprov. Men det var bra och man kunde utesluta HF. Vet inte om det förkortas så, men det är ett sådant långt ord. 
Hon ville ändå hålla lite koll på mig så jag har en ny tid på fredag och tisdag. 
Hon frågade även om vi skulle skriva en remiss till igångsättnging. För hon tycker inte det känns rätt att jag skall gå runt och har såhär ont. Men jag tackade nej. Däremot kunde jag få en hinnsvepning på fredag om jag ville. Vi får väl se,
känns lite läskigt! 

Igår började rensa och städa. Idag har jag fortsatt storstäda och jag är klar. 
Skall nog lägga mig och vila en stund. Är så trött.
Nu längtar vi efter bebis!! 😍


Middag och operation

I lördags var vi ju på middag. 

Där lyckades Elsa bita av sugen på en napp som inte tillhörde oss. 
Vi var osäkra på om hon fått i sig den eller inte. Men hoppades på att den skulle komma ut ab sig självt. Men icke... 

På söndagsmorgonen vaknade jag av Elsa kräktes. Daniel googlade och det var vanligt för hundvalpar att göra det när dem är tomma i magen. Så vi tänkte att hon var hungrig.
Gav henne frukost, men det ville hon inte ha. Gav henne blötmat, men det ville hon heller inte ha. Godis tackade hon också nej till. 
Vi gick ut för morgonbajsen, men inget bajs kom. 
Hon var allmänt hängig och fortsatte kräkas och matvägra.
Tillslut så kaskadkräks hon och efter det började hon skaka, så jag åkte in akut till blå stjärnan. Hon fick komma in rätt fort. Hon blev röntgad och man såg ett ovalt föremål sitta fast i tarmen. 
Beslutet om operation var tvunget att tas eftersom att inget annat fanns att göra. Helt iskallt tog jag detta beskedet och när beterimären lämnat rummet ringde jag Daniel och jag bröt ihop. I en timme satt jag och grät. Kanske 1,5h (hela besöket tog ungefär 2h). 

När jag kom hem vart Daniel ledsen. Igår ringde dem och sade att hon fått en inflammation och att hon behövde stanna en natt till. Det vart inga glada miner här hemma. 

Idag fick vi komma och hämta henne.
Svärmor har tagit barnen och de kommer säkert stanna där i några dagar. Elsa skall ha lugn och ro och får inte leka och busa på två veckor. Inflammationen är kvar. Men hon är såpass pigg att det är okej att ha henne hemma. Så nu är det en penicillinkur i några dagar som gäller. 
Det var såklart nappen som satt fast. Den är sparad. 

Så jobbigt att försöka få Elsa till att ta det lugnt, men så skönt att ha henne hemma! ❤️ 

Tack för mig. För idag. 


RSS 2.0