GLAD PÅSK!

Vad har ni gjort idag? 

Jag var ju så dum igår att jag inte kunde låta bli att vårstäda. Klorin och hela baletten. Vädrade mattor och dammade över allt. 

Idag tog Daniel barnen och jag fick sovmorgon. Himla skönt. 

När jag vaknat och ätit frukost så fick barnen gå på äggjakt. 
De hittade varsitt ägg och fick äta godis med en gång. 

Daniel och Leo åkte iväg och handlade lite och jag fortsatte min våratädning.
Rensade bland barnens kläder. 
Städade Leos rum och gjorde fint där.

Nu skall vi beställa lite vårfleecear och skor. 

Vi åt påskmiddag och barnen fick ytterligare ett påskägg. 😂🙈
Så mycket godis de har ätit idag har dem aldrig fått göra på en dag. 

Vi målade lite ägg också. 
Daniel och barnen gick ut och tvättade bilarna. 
Det har vart en skön, kravlös dag. 

Alla barnen sover gott i sina sängar. Något senare läggning än vanligt, men vad gör det. 

Ha en mysig kväll alla! ❤️💐🐣

Lat-dag!

Idag skulle jag ha storstädat huset. Hade Pillan kommit hit hade hon sagt att det var städat och fint. Och jo, det är det. Men det är lite smutsigt på golven efter att Elsa har sprungit ut och in. Toaletten städade jag igår, men tänkte jag skulle gå över badrummet med klorin. Det är så gott. Känns så himla rent och fräscht då. Lite damm på hyllor som jag behöver stöda bort.  
Bilen är smutsig utvändigt och invändigt. 
Men jag kände bara idag att nääe.. jag vill bara ha en dag med inget att göra. Sitta på verandan med solen i ansiktet. Och så blir det. Daniel tyckte jag skulle ta det lugnt och inte göra något alls idag. Så jag lyssnar på det. Idag blir det en lat-dag. 

vi skulle vart hos svärfar på middag, men han ligger med feber stackarn. 😓 

Vad gör ni idag?

Barnäktenskap

På riktigt!? En broschyr om barnäktenskap?! 

"Hej Muhammed. Här har du en liten broschyr om barnäktenskap. Det är så att det inte är tillåtet här. I den kan du läsa om vad som gäller."
Så jävla osmakligt!! 

Jag skall tala om vad som gäller! 
Här är det FÖRBJUDET med barnäktenskap. Här är det OLAGLIGT att ha sex/samalg med en minderårig. 
I detta land har vi något som heter skolplikt. Det gäller alla! Oavsett kön.
Ett barn skall gå i skolan, lära sig saker, utbilda sig, skaffa jobb och sedan en dag bestämma själv när och vem man skall gifta sig mig. 
Barn skall vara barn så länge det går! 

Tycker det skall bli ännu hårdare. Så fort det kommer in ett fall av misstänkt barnäktenskap skall detta tas på fullaste allvar. Sära på dem, dra in soc som hjälp. Åtal med en gång. SÄTT STOPP för i helvete! Jag blir så förbannad på detta!!! 😭😭😭🤬🤬🤬 

Usch! Nej fy. detta får räcka för stunden. Jag är så arg! 


Marklyft och benböj

Har jag bland annat kört på gymmet idag. Igår fick jag cyklat ett par mil. Skulle vart på cykeln idag igen, men Daniel tyckte inte att jag skulle pressa mig så hårt. Kanske kan upp och trampa lite imorgon kväll. 

Måste träna inför Vättern. 

Hur har helgen vart? Tja.. lugn. Vi åkte till Gbg och handlade lite i lördags. Kollade på ny bil. Kommer in en denna veckan vi skall provköra. 

Hoppas den inte känns för liten! 🙏🏻

Idag var jag hos en vän och åt lunch. Gillis laxeringsmedel tog rejält idag och det vart bajs över allt. Så hon fick hjälpa mig bada honom. 😂😂🙈 så pinsamt. Men Gills tyckte det var gött. 

Snart skall Daniel in och jobba natt. Nu för det väl för i helvte vara nog med snö och halka. Vi vill ha vår, värme och sol!! 

Endometrios.. del 3,4,5 eller 6?

Ja.. min livmoder har nu bråkat i sedan 5 månader tillbaka. Den gör ont de senaste två veckorna super ont. Emellanåt blir jag alldeles svettig av smärta. 

Ringde mödravårdcentralen och fick en tid. Fick även ett nummer till Kungälvssjukhus och gynekologmottagningen där. Fick en relativ snabb tid. 
Äntligen blir jag tegen på allvar. 🙏🏻 
Hoppas dem hittar felet och att man finner en lösning. Jag gör nästan vad som helst bara jag slipper detta! 

I 100 knyck..

Mitt liv snurrar på alldeles för fort just nu. Jag vill hinna göra allt, hinna träffa alla och träna. 

Igår tränade jag på morgonen, åkte och träffade Ronja och Helena. Vi åt lunch, fikade och drack alkoholfri rosé i solen. Så gott. Efter det hämtade jag barnen, åkte och hämtade svärmor vid färjan (hennes bil stod på verkstaden). Åkte hem och började tvätta, vika tvätten som var, hängde tvätt och lade in en ny tvätt. Städade lite snabbt och fixade middag. Duschade barnen och lade barnen. Efter det åkte jag och storhandlade. Kom hem, packade upp alla 6 matkassarna och hängde tvätten i maskinen. Klockan strax efter 21 fick jag sätta mig ner och andas. 

Idag skulle jag gå på pass klocka 10:40. ÄSLKAR det passet. 
Men Leo hade ont i magen imorse så jag valde att stanna hemma med barnen. 
Jag har inte hjärta att lämna om utifall det är ngt. 
Vi väntade en timma med att kontakta dagis för att se om det släppte. Men det gjorde det inte. Och jag skulle såklart fråga vart det gjorde ont. För han sade att han fick ont när han rörde på sig. Han kom upp käkade macka. Gick på toa (hård i magen) och sedan åt han två mackor till. Efter en stund så pekade han ner mot revbenen och sa att det var där det gjorde ont, så jag tänker nu att det är håll han haft. Nåväl... nu har han inte ont i magen mer och det är inget fel på honom. 
Stör mig lite på att det var idag och inte imorgon. Jag vill så gärna gå på passar. Men men.. känns skönt i kroppen att jag valde att stanna hemma, för som sagt: mitt samvete hade inte vart rent om det vart någon dum sjukdom och den hade brutit ut på dagis. 

Så idag passar jag på att gå runt i mjukisbyxor. Kolla avsnitt jag missat på tv och skall ringa lite samtal. 

Nu sover gillis och jag funderar på att sätta mig i solen en stund. 

Ha en bra dag alla! 

Nu får det vara nog!

Idag fick vi svar på felet på bilen. Generatorn. Poff så flög det iväg en massa tusenlappar. 
Daniel blev så förbannad så han sa till dem att ge oss ett bra värde på bilen, för han vill inte se skiten något mer. 
Bilen blir väl klar i slutet på denna vecka alternativ nästa vecka. 

Vi har hittat en Audi, som vi eventuellt skall provköra. Sedan har vi hittat en Renault, helt splitter ny som vi funderar på att beställa. Men vi får se. Sedan kollar Daniel på nyare Volvo, men vet inte om jag vill ha Volvo mer... Det är fruktansvärt bra blir och säkrare bil går nästan inte att få tag i, men man har tappt förtroendet lite.. nu är det tydligen endel bilar av V70-modell i våran årsklass som det är fel på. Det sade dem på verkstaden. Så att köpa en nyare hade antagligen hjälpt.. men ändå.. 


Idag har jag cyklat. Passade på medans Gillis sov och de andra kollade på film. 

Lagat mat och dammsugit. 

En rätt lugn dag. 


Magkatarr

Japp, så vart det dags för den årliga magkatarren för Daniel. Den kommer varje vinter när han jobbat mycket. 
Denna månaden (det är bara den 16:e idag) har han jobbat ihop mer än en månadslön framförallt i timmar. Så det är inte konstigt kroppen säger ifrån. Denna gången så kräktes han iaf inte, vilket är väldigt skönt. Då har han ändå kunnat lugna ner den snabbt denna gång. 

Igår (torsdag) skulle lusen med barn kommit. 
Men Daniel mådde illa hela natten och vågade inte träffas i fall det var något annat. På torsdagen så låg han typ hela dagen. Framåt eftermiddagen kom Daniel ut ur sovrummet och började äta och tog tabletter. Det är det som är så viktigt med magkatarr; att äta ofta och lite. Jag åkte och handlade massa bra-för-magen produkter. Provia, aktivia och vitt bröd. 
Mamma kom igår för att vara barnvakt idag. Vi skulle till Sthlm tidigt i morse. 
Men när klockan ringde så kände han sig inte ritning i form för att åka till Sthlm. Så han fick sova och när han vaknade vid 11 så gjorde vi oss i ordning och åkte till Gbg. Påväg till Gbg så började batterilampan lysa på bilen och den började brumma lite konstigt. Vi vände med en gång och åkte till verkstaden. Jag ringde på vägen dit och fick pratat med han som grejat med våran bil. Jag skällde och sa att det är tredje gången vi kommer in med bilen för samma sak. Och att denna gången tänker jag inte betala ett enda jävla öre och att han fick ordna fram en lånebil. Efteråt tyckte jag så synd om honom. Jag fick så dåligt samvete för att jag vart arg. 
Så nu måste vi verkligen byta bil. Detta håller inte längre!! 

Vi fick iaf en lånebil och åkte till Gbg. Det gjorde gott för Daniel att komma ut och röra lite på sig. 
Vi åkte till allum. Himla tråkigt köpcenter. Men men... 

Vi kom hem i eftermiddag och mamma åkte hem. 
Nu är barnen lagda och vi skall ta det lite lugnt. 

Eller ja, Gillis är vaken. Ha har inte kunnat slappna av de senaste kvällarna. Magen är inte helt 100. 
Han är förstoppad så nu skall han gå på laktulos i 3 månader. 
I förrgår var det som att proppen gick så jag gav honom inte lika mycket som de sa, för jag tänkte att magen ordnat upp sig, men icke.. idag har han problem. Ledsen när han skall bajsa. Så jag får öka dosen. Lilla lilla hjärtat. 

Imorgon skall jag jobba, skall bli riktigt kul!!!! 😃😃😃 
Ha en go helg! 



I onsdags

I onsdags så åkte jag och Gillis på pass. 
Herre jävlar vad jobbigt det var! Helt slut vart jag! Men ack så skönt! 

På eftermiddagen åkte jag, Algot och Gillis till en kompis. Han och hans fru har precis fått hem sin (adoptiv)dotter. Alltså såååååå söt lite flicka! Och så härligt att höra henne ropa på dem och de svarar:
"Ja, pappa kommer." "Mamma kommer!"

Blev så varm i hjärtat! Som de längat, som de kämpat och vilken lång resa. Äntligen!! 
Så det var riktigt mysigt. Och som den blödiga människa jag är så kunde jag knappt håll tillbaka tårarna. Så otroligt glad för deras skull.

Vi kom hem på kvällen. 

En bra dag helt enkelt. 

Äntligen!

Nu händer det grejer. Har vart på braskaminaffären (heter det så?) och bett dem komma hem och göra en offert. Så förhoppningsvis ganska snart har vi en ny braskamin. 
Vi har beställt hem massa kataloger för badrum och  kök. Idag kom några. 

(null)

Daniel fick åka in och jobba så jag sitter här men en varm kopp choklad och drömmer.

Har gymmat idag. Körde bröst, biceps och triceps. Kommer förhoppningsvis kännas gött imorgon.
Jag har redan blivit starkare och nästa vecka höjer jag vikten på hantlarna. 💪🏼 

Imorgon är det pass som gäller och på torsdag får det nog bli upp på cykeln. 

Har träffat Julia en snabbis idag. Dagen har vart rätt hektisk och jag fick inte sitta förrän vid 19. 

Alla barnen somnade gott. 

Ha en mysig kväll alla! 

Diskuterat och drömt

Nu har vi tagit beslutet att inte bygga ut huset, men vi skall typ totalrenovera det, pö om pö. Det känns bra. Vi kommer att renovera kök, badrum och fixa ny braskamin. Det är dem dyra renoveringarna. Sedan skall vi piffa upp vardagsrum och hall. Tvättstugan skall få sig ett lyft med bättre förvaring. Det kommer bli så bra! 👌🏻 

Nu talang! 
Kram på er! 

En fet käftsmäll!

Vi har nu fått ett pris på utbyggnaden. Men inte ett ordentligt pris med en offert, utan bara mellan tummen och pekfingret. Det vart så jävla dyrt! Så det fick vi hoppa. Det var en ren jävla käftsmäll! Vi som hoppats så. Vi visste att det skulle bli dyrt, men inte så jäkla dyrt. Daniel tror att vi kan ge upp, men jag skall ringa ett par firmor till. Men vi måste ner minst 500.000kr. 

Om alla andra firmor är lika dyra så tar vi och renoverar kök och badrum. Och så renoverar vi resten av huset pö om pö. Fixar smart förvaring och gör i ordning så det inte känns så trångt. 

Jag har surat nu i ett par dagar och kommer fortsätta sura ett tag till. Sedan skakar jag av mig det.. jävla skit.. 😩😩😩


Stark

Idag åkte jag till gymmet och styrketränade. 
Körde ben idag. Och lite rygg. Jag känner mig osäker, det var så länge sedan. Så jag vågar inte ta för mig riktigt. Står gärna i skymundan. 
Hann avsluta med lite crosstrainer. 
Gillis var inte riktigt pigg på detta idag då kände jag att jag fick skynda mig lite. Men, men.. 
kände mig rätt stark och tycker inte jag är så långt bort i från där jag var när jag vart gravid. 

Imorgon är det pass som gäller. 😄 så kul! 

30 bast!

Japp! I fredags fyllde man 30år! Känns ju jäkligt sjukt när man tänker på det. 

Klockan 6:30 stod det tre pojkar och sjöng för mig. Himla sött. ❤️

Jag städade och bakade inför lördagen. Vi åt kräftor på kvällen. 

I lördags kom pappa och svärfar med fruar och åt mat och tårta. 
Svärfar tog med sig Leo och på eftermiddagen kom svärmor och hämtade Algot och Gillis.

På kvällen vid 18 kom gästerna. Tyvärr var det många som var sjuka. Så vi blev 8st. Men det var mysigt. Vi åt gott och drack gott. Spelade spel. 
Som vi skrattade. 😂😂 tårarna bara sprutade! 
En otroligt lyckad kväll. 
Och på söndagen kom svärmor och svär mormor och morfar och åt mat och tårta. 

Denna helgen har varit så bra! 😍👌🏻 

(null)

(null)

(null)


(null)



Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk från helvetet!! Jag kan inte gå ordentligt! Helt galet. Får se vad jag hinner imorgon, men en "tur" på cykeln hade vart bra! 

Inatt skrek Gillis i panik i en timma! 😢 i måndags kväll så skrek han i två timmar. 
Han bajsar inte ordentligt så jag tror att han fått förstoppning. Har provat katrinplommonpuré, men vet inte om jag tycker det hjälper. Så idag gav jag lite laktulos. Han måste ju få bajsa ungen. Och jag vill absolut inte att han skall ha så ont. 
Älskade lilla vännen.. 😢❤️ som ha. Skrek.. usch.. det var det värsta jag hört. Ingen annan av ungarna har skrikit så mycket. 

Hoppas på en bättre natt inatt. 

RSS 2.0