Bröllopskaos

I fredags fick jag reda på via Pernilla som via en nyhetssida på Facebook fick reda på att lokalen vi skall ha middagen och festen på skall gå i konkurs. Panik uppstod och i lördags började jag ringa runt. Fick inte så mycket till svar utan fick ringa en advokat, som håller i konkursen, i måndags. Sagt och gjort. Men det verkar lugnt. Nya ägare tar över denna veckan och skall troligtvis ta över alla bokningar. 🤦🏻‍♀️ Troigtvis... Is i magen skulle jag ha och jag skulle inte boka någåt annat. Det är ju lätt att säga nu när det är 5 veckor kvar tills vi gifter oss. Hujedamig!

Vi får verklogen hoppas att advokaten har 100% rätt. 
Vi har en plan B om det inte skulle bli av. Men nu utgår vi ifrån det. 

Just nu håller jag på med bordsplaceringen. 
Jag trodde verkligen att det skulle bli enkelt. Men fy fasen så svårt! 


Jag vet inte hur många gånger jag suddat och bytt plats. Lär väl sudda igen och skriva om några gånger till. 🤦🏻‍♀️ 
Vill att alla skall bli nöjda och trivas med grannen. Blanda åldrar. Lite mer blyga tillsammans med oblyga, samtidigt som en liten trygghet finns i närheten. Försöka placera okända med varandra så man får träffa nya människor. 
Ja... Det skall inte vara lätt! 😅👍🏻



Reflektioner

Idag var familjen på torget. Vi skulle köpa stövlar åt Gillis och regnkläder åt de andra två.

Vi passerade en affär som skall stängs och körde utförsäljning. 
Där inne började Algot och Leo härja rejält. Daniel sa till bestämt x antal gånger. Men utan resultat. Då kommer en tant med rullator fram och skäller på Daniel. Frågar hur han kan låta barnen hålla på sådär utan att säga till. Då blev Daniel vansinnig och sa till tanten att han sagt till ungarna 100 gånger. Han sa också att han uppfostrat våra barn och att hon skulle hålla käften. 🤦🏻‍♀️ Jag stod i provrummet när detta skedde. 
Leo och Algot fortsatte härja och när tanten lämnat butiken så tog Daniel tag i algot, satte sig på hug framför honom samtidigt som Algot försökte slita sig loss. Daniel skällde på Algot och förklarade att andra till och med tyxler det är jobbigt när dem springer runt och skriker.. Då kommer en annan kvinna fram till Daniel och talar om för honom att han inte skall ta Algot i armen. Att man skall vara rädd om sina barn. Herrehud så arg Daniel blev på henne och jag blev arg på hela situationen.
Hur skall vi ha det egentligen. 
Först får vi skäll för att vi (tydligen) inte säger till våra barn, sedan när vi gör det, då får vi skäll för ATT vi gör det.

Hur skulle vi göra med våra barn då? Att försöka prata lugnt funkar inte. Man måste ta tag i dem för att få deras uppmärksamhet. Jag anser att man måste få ta tag i barnens armar utan att det skall bli ett jäkla liv.


Sedan kan vi reflektera lite över dessa punkter också.. 


Punkt 1. Varför får inte barnen ha med eget pennfack? Det var ju det roligaste i skolan. Sitt egna pennfack man valt. Man hade olika pennor och olika suddgummi. Eller när man skulle klä in skolbänken och böckerna med eget papper. Lovley! 🤩
Vad är orsaken? Mobbning? Att alla har det olika bra ekonomiskt? Då får man väl spara 300kr från barnbidraget eller? 😳
Jag tycker det är tråkigt iaf. 

Punkt 2. Jaha... Inget pennfack får man ha med sig, men mugg skall man ha med sig? Vad är logiken där då? Det finns väl glas på skolan? Fritids finns i båda byggnaderna. Så det är väl bara att skutta dit och dricka?

Punkt 3. Vad innebär detta? Skall jag avliva mina djur? Högst oklart..

Denna lapp gjorde mig onekligen förvirrad. 

Jag får helt enkelt köpa en mugg åt Leo, tänka på att andra kan vara allergiska mot pälsdjur och låta fröknarna sköta pennorna. 😂👍🏻




Frånvaro

Alltså tiden bara rusar iväg! Nu är det helg igen. Och varje kväll har jag tänkt blogga, men så somnar jag i soffan. Har känt av en liten färkylning i halsen som inte velat bryta ut så jag har inte tränat på hela veckan. Skit syns eftersom att jag äntligen kommit igång efter semestern. Och dessutom köpt nya träningskläder och hittat en trä-lver-huvudet-sportbh som passar. Vet inte i hur många år jag letat efter en sådan. De går ju bara i strilekarna S, M osv och det har inte funkat med mina bröst. 🤦🏻‍♀️ Men nu så!

I måndags vart vi och träffa prästen. Han var inte så pigg på att pappa skall följa mig till altaret. Jag tycker att det är en vacker och fin sak att göra. Har inget med ägande att göra, men det tyckte han. Jag var inne på att byta präst. Men får väl överleva 30 min i kyrkan. Skall ju inte ha med han och göra sedan ändå...

Paket dimper ner i lådan nästan varje dag. Allt till. Bröllopet har beställts - nästan. Skall beställa helium och engångskameror. 
godis och annat snacks skall köpas och lite mer prynt. Just nu försöker jag få tag i prydnadspumpor. Längtar så galet mycket nu!! 🥰🥰 

Har börjat så sjukt tidigt hela förra och halva denna veckan. Mycket att ta igen efter sommarens försäljning. 

Igår morse kände jag mig febrig, men det gick över. Jag kan göra det när jag är väldigt trött. 
Imorse kom jag knappt upp ur sängen. Och efter ett par timmar på jobbet började jag känna mig febrig igen och halsen var slemmig. Tog en ipren, men den ville inte bita. Det gjorde ont över hela kroppen och jag kände mig alldles matt. Fickhuvudvärk och vid 11:30 gav jag upp och åkte hem. Hämtade barnen, Gillis somnade i bilen (hans sovstund på dagen) och jag lyckades bära in honom i sin säng. Ställde veckarklockan på en timme och jag somnade som ett barn. Väckte Gillis och han kröp upp i knät och kollade på film. Jag kutade huvudet bakåt och poff så hade en timme till gått.. 😳 

Idag följer jag inte viktväktarnas kost. 😑 Tro aldrig att jag tänker äta sallad när jag mår såhär.
Nu håller vi tummarna på att barnen inte får mina baciller. Något vab vill vi inte ha. 

Leo började skolan på riktigt igår. Så stort! Hoppas det går bättre i skolan nu. Dessa två dagar har vart bra. 👌🏼

Nu tar vi helg och håller tummarna på att jag inte blir liggandes hela helgen. 🤧🤒 🙏🏼

Tjörn runt

Idag har jag testat på tjörn runt. Så häftigt!
Vi fick ett riktigt ruskväder. Mycket och stark blåst och väldigt mycket regn.
Utanför åstol blev det allvar och action. En annan båt blev av med masten. Blåsten var stark och vågorna enorma. Jag fick en sjuk adrenalinkick och var alldles skakig efteråt. Skepparn höll sig otroligt lugn och var otroligt proffsig i sitt agerande. När vi kommit i mål frågade jag Johan, som skepparen heter, hur allvarligt det var där ute och han trodde vi skulle mista våran mast också. Men vi klarade det.

Det var en mäktigt upplevelse och jag älskade vågorna. 😍 
Dock känns det just nu som att jag sitter i en båt och guppar. 🤣🙈
Det går väl över tänker jag. 🙄

Igår var vi ute och provseglade och åt kräftor och drack vin. Vi gick ut på krogen och en del av oss sov på båten.

Jag var så trött när jag kom hem och somnade på soffan och vaknade typ 3h senare. 😅 

Jag kan inte säga annat än att det var magiskt och mäktigt.

Delar med mig av några bilder. Sedan skall jag guppa vidare i soffan. 












Forma till mig

Älskar att träna. Man pressar kroppen till max. Ser vad den går för.. Blir man starkare till nästa gång? Klarar man lite till?
Igår morse var jag på gymmet tidigt innan jobbet. Körde ben med fokus på rumpa och baksida. 
Nu vill jag forma till kroppen. Bli fastare på ben och armar. Få en feminint, stark kropp som orkar alla lyften jag gör på jobbet. 

Jag tycker mig se skillnad. Jag tror jag har lätt för att bygga muskler så jag får nog vara lite försiktig. Vill inte se för muskulös ut. 🙈




Kanske inte de bästa bilderna och hatar dessutom att ta selfie, men det har hänt en del. Är så nöjd 🤩👌🏼

Tjipp! 

Bröllopsresa

Nu är bröllopsresan bokad och betald. Nu finns ingen återvändo! 😍

Vi åker efter festen ner till gbg och sover antagligen på Landvetter, så långt har vi inte kommit ännu. Vi lurar lite på hur vi skall göra.
Det ordnar sig. 

Bilder på hotellet. Googlade och printscreenade. 😂

Mysigt ställe. 




Nu är det bara sju veckor kvar. Fasen vad tiden går fort! Längtar nu. Otroligt mycket. 
Måste ringa skatteverket imorgon. Har glömt det lite för länge nu. 😬

 Vad är kvar nu? 
Massa småbeställningar som skall göras.
Godis/snacks skall köpas.
Engångskameror, servetter till tårar, helium till ballongerna. Bara massa kul!! 🥰🥰


Nu skall jag vila rumpan i soffan innan läggdags. 

Hektisk vecka och kalas

Förra veckan gick i rasande fart. Tidiga morgnar blev det då jag drog till gymmet eller börjadd tidigare. Hade så mycket att göra och ta igen efter semestern.

Att gymma är så skönt. Det bästa jag vet.
Imoron är det dags igen. 

I söndags hade vi kalas för Gillis. Det var så mysigt. Som jag trivs när människor man tycker om samlas. ❤️ En ruskigt bra dag. Totalt slut var jag efteråt. 😂

Igår gymmade jag innan jobbet. Sedan belv det en lång dag. 

Idag började jag 04:25. Som sagt har jag mycket att göra och en del att ta igen. Skulle slutat i tid, men jobbade över ca 20 min. Men det gör inte så mycket. Jag älskar mitt jobb. 

Idag har vi firat Gillis lite grann. Han fick äta marängsviss till kvällsmat. 😂

Nu är det dags att lägga barnen. 

Ha en fin kväll. 

Vardagslivet

Då vart vardagen här igen. Har jobbat som en dåre sedan jag kom tillbaka. Massa fel och slarv på "min" avdelning som jag måste rättat till. Men det är ju sådant man får räkna med med sommarjobbare och när det är galet mycket att göra. Jag utgår ifrån att de gjort så gott det kunnat. Idag kunde jag äntligen gå hem med känslan av att vara klar för dagen.

Pappa och Anna kom hit i förrgår och sov över en natt. Vi hann inte träffas så mycket men med ändå mysigt att ha dem här.

Pratade med farmor idag. Vi pratade om tiden, att den går så vansinnigt fort och att det är obehagligt. Nu är det fredag imorgon och det känns som att det var måndag igår. Jag gillar inte detta. Jag hänger inte med. 😩

Idag har hela dagen gått i ett. Började 05 slutade 15:40, hämta ongar, hem och laga middag, tvätta, lägga barn och baka inför fredagsfikat på jobbet imorgon.
Packat alla grejer tills imorgon. Skall träna innan jobbet. 💪🏻

Nu skall jag sätta rumpan i soffan en stund innan jag vandrar vidare till sängen. 

Ha en fin kväll alla ❤️


Planering

I torsdags var vi iväg och köpte kläder till Daniel. Han var så fin! Jag blev tårögd och han skämdes. 😂🙈

Han köpte ingen kavaj, för det vi hittade passade inte tyckte han. Så han åker in om ett par veckor igen. Allt inför hösten kommer nu. 👌🏼

Jag köpte mig skor till bröllopet. Så nu är min oiutfit nästan komplett. Underkläder saknas. 

En liten sneakpeak kanske? 


Så stiligt. Säger bara tweed! 👌🏼 Nu skall vi bara få bestmanen ha ta något liknande.



Nu är det nära! ❤️❤️

Semestern lider mot sitt slut

Ja.. Nu är det inte många dagar kvar på semestern.
En liten utrdering: DEN HAR FÅTT FÖR FORT!!!
Vart fan tog alla veckor vägen?
Vi skulle ut och campa, vi skulle åka och hälsa på pappa, mamma, mormor, farmor, farbror Gustaf i fjällbacka. Men inget av det har vi gjort. Vi har badat - MYCKET! 
Vart ute med båten. 
Bara tagit det lugnt. 
Det har varit så skönt! 

Nu klämmer vi ut det sista. 
Imorgon åker vi ut med båten. Badar och solar. 
Längtar redan till nästa sommar! 
Har dock två veckors semester om ca 7 veckor. Det är nu mindre än 9 veckor kvar till bröllopet. Helt galet!! 




RSS 2.0