24 mars

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Livet rullar på. Algot gick till dagis i måndags. Ögonen vart gör fina redan i söndags, så det gick fort. 👌🏻


Sedan har det rullat på. 
I måndags åkte vi till Pernilla. Barnen lekte så snällt och hade så kul. Leo var förbannad på mig när vi åkte hem. 😂🙈 han hade så kul. 

I tisdags var vi på BVC. Leo är en fin kille. Helt perfekt. Vi fick en BVC-Sköterksa alla borde få ha! Hon träffade Leo när han var 3år. Hon är pensioneras och en "stand in" så att säga. 
Hon klagade inte på Leos vikt. Jag behöver inte vara bekymrad om det finns någon bokstavskombination, vilket jag har funderat på väldigt mycket. Allt gick så bra och hon var så nöjd med honom. 
Han blev vaccinerad och sade inte ett pip om sprutan. 😳👍🏻 

sent i onsdgaskväll kom febern efter sprutan och Daniel fick VAB'a igår (torsdag). 

I onsdags jobbade jag som vanligt till 14 och städade huset och satte mig inte ned förrän vid 19-tiden. Jag kunde i gå ordentligt på kvällen. 
Jag funderade på om jag skulle trampa lite försiktigt på cykeln, men jsg hoppar nog det. Eftersom att jag får så ont av att röra mig. 
Däremot skall jag försöka börja gymma lite. Köra överkroppen för den har jag inte ont i. Då kan man sitta med hantlar. Man kan sitta med väldigt många övningar med överkroppen vilket känns himla bra! Så jag får väl försöka börja lite smått i veckan. 
Igår hade jag ett möte. Det var givande och det handlade mycket om min framtid efter mammaledigheten och hur det blir fram till mammaledigheten. Jag har fått lite mer utmaningar, vilket jag bara älskar. 

Natten till idag har varit väldigt jobbig. 
Leo har vaknat i panik flera gånger och inte kunnat andas ordentligt. Vi har kunnat lugna honom och han har fått kontroll på andningen. I morse åkte vi till vårdcentralen och där fick vi reda på att han fått en väldigt elak förkylning som satt sig i luftrören. Han fick hostmedicin som också skall lösa upp slem. Vi skulle ge honom febernedsättande 4ggr/dygn så att febern inte stiger för mycket. Han har yrat inatt och inte vetat vart han varit. Detta fick jag förklarat att det hör ihop med samma kategori som feberkramper och det är inget som är farligt om det skulle ske. Så varken jag eller dandil har sovit så bra inatt. Inte många timmar alls. 
Leo äter knappt någon mat, men dricker massa vatten. Och det är det viktigaste. 

Nu hoppas vi på att blir frisk till på måndag! 🙏🏻

Nu skall jag försöka lägga barnen. Hoppas på en  bättre natt och på en friskare Leo imorgon. 

Ha en go kväll! 


Livet..

Kan hända att detta blir ett lite gnälligt inlägg.. men det får gå. 


I torsdags så åkte vi på ultraljud. Vi lämnade barnen och sade som det var; vi skulle på RUL och eftersom att vi var i Trollhättan skulle vi passa på att handla lite. Detta var helt ok.

Ultraljudet gick jätte bra. Allt såg så bra ut och som det ser ut nu så får vi en frisk liten pojke den 12 augusti (eller runt där någonstans). 
Daniel blev så besviken. Han ville så gärna ha en liten flicka. Och jag förstår honom, det hade jag med velat. Men nu blir det inte så och vad mer kan man egentligen begära än ett friskt litet barn? 
Jag skall erkänna att jag känner en liten liten sorg över att jag inte kommer få någon flicka. Det hade vart så kul. Jag vill inte vara gravid något mera. Min kropp mår verkligen inte bra av att vara gravid så detta får bli sista gången. Men man kan inte bestämma över hur livet skall bli, sä det är ingen idé att deppa för mycket över det och jag är så stolt över att jag skall få en pojke till. Jag är så nyfiken på hur han kommer se ut. Längtar så, så mycket efter honom nu!! ❤❤




Efter UL var klockan så tidigt att affärerna inte öppnat ännu och då åkte vi och provkörde en ny bil och då kollade jag telefonen. Då hade dagis skrivit. Algot hade ögoninflammation. 😑 han var röd i ena ögat, men Leo och Algot hade slagits dagen innan så jag tänkte att han fått en smäll. Men när vi hämtade honom så var det verkligen massa var. Stackarn. Vi åkte ner till torget i köpte ögonvätska (liknande saltlösning). Rena dunderkuren. Idag hade han lite, lite, lite bös i ögat när han vaknade, sedan har det vart torrt. Dock är han väldigt röd i ena ögat. Har det inte lagt sig tills imorgon får jag ringa VC. 

Efter ett besök på torget åkte vi och hämtade Leo. Sedan gjorde vi inte jätte mycket. 

Igår städade jag hela huset, barnen och jag åkte och handlade mat och sedan gick jag ut med Leo när Daniel kom hem från jobbet. Under hela förmiddagen igår vart jag arg på barnen. Som de bråkar med varandra. Och Algot får sådana raseriutbrott att jag inte vet vart jag skall ta vägen.. 

Samma idag. Hela morgonen bråkade dem, mamma och Thomas kom på besök och då fick Algot ett raseriutbrott (han får dem när han är supertrött) och började kasta leksaker och slå på mig. Till och med mamma blev tokig. Vi åkte i väg och käkade på restaurang. Barnen hoppade och hade sig i soffan på restaurangen och betedde sig allmänt illa. Att jag inte blev tokig. Sedan åkte vi och kollade olika loppisar och mamma visade hur man jagar Pokémon för Leo. Han blev helt såld och vi åkte ner till torget och en lekplats så barnen fick härja av sig och leo fick springa och jaga Pokémons. När vi kom hem stannade mamma och Thomas en sund innan de åkte vidare. Så fort de åkt så började barnen igen. Och Algot blev så arg igen. 😓😓😓 till och med läggningen var jobbig idag. Daniel har jobbat idag så jag har vart ensam med barnen.

Nu har dem äntligen somnat och sitter helt utslagen i soffan. Mina älskade fina pojkar.. varför håller de på såhär..?! 😫 
Hoppas på en bättre dag imorgon. 

Ha en mysig kväll.  


14 mars

idsg var jag hos sjukgymnasten. Jag fick låna med mig en tensmaskin hem och fick ett foglossningsbälte. Hon sade att det kanske inte hjälper mig med tanke på mina tidigare graviditeter, men att försöka skadar inte. Och det har hon ju rätt i.


De senaste dagarna har jag haft så sjukt ont. Men men.. så är det.

Daniel krockade idag. 
Han fick tvärnita när en bil fick stopp och lyckades stanna, men bilen bakom fick inte stopp så han knuffade in Daniel i bilen framför. 
Men allt har gått bra. Bilen är på verkstan och Daniel sitter på jourcentralen och får krocken dokumenterad. Han hade ont i nacken, men inte nu. Så om det skulle hända något så är det ju bra att få anmält det. 

Annars har det väl inte hänt så mycket. 
Känns så konstigt att gå hem tidigt varje dag. 
Men hoppas innerligt att det hjälper mig! 

Nu vill jag bara att daniel skall komma hem. 


10 Mars

igår vart det en bra dag! 

Dock började dagen med ett läkarbesök vilket inte var så roligt. Hon undersökte min foglossning. Jag skrek rätt ut och hon ville knappt ta i mig efteråt för hon förstod att det gjorde sjukt ont. Jag blev sjukskriven 25%, vilket innebär att jag jobbar 2h mindre/ dag. Slutar 14 istället för 16. Det blir minus 10h/v och det borde göra gott. Det känns sådär, men hellre det så jag orkar jobba längre än att jag kör på för fullt och måste gå helt för att jag inte orkar. 

Jag vet inte om jag skrev det men ramlade ihop häromdagen för att det gjorde så ont. Benen höll mig inte uppe. Det var liksom en varningsklocka för mig. 


Sedan åt jag frukost med två helt fantastiska kollegor på ett fik i Stenungsund. 

Efter det åkte jag på mässa med jobbet. Det var himla trevligt! 
Kom hem 18 på kvällen. 
Helt slut var jag. 

Idag har jag jobbat, full rulle från morgon till hemgång. 

Skulle städat när jag kom hem, men jag somnade i soffan och Daniel väckte mig vid 17:30. 
Jag är så tacksam över att han står ut med mig just nu, så trött som jag är. 

Idag hämtade jag en Leo med blåtira. 😳
Han hade ramlat rätt in i en stolsrygg. Han är riktigt svullen och lär väl vara ännu mer lila imorgon. Min lilla plutt. 😓 


Nu har let's dance börjat! Ett av dem bästa programmen jag vet. 


8 Mars

tröttheten har tagit över mig. Jag är så trött. Dygnet runt. När barnen lagt sig vid 19 på kvällen så orkar jag ingenting. Knappt hoppa in i duschen. All energi går åt på jobbet. Det är.ä väldigt frustrerande att familjen inte får den uppmärksamhet eller energi från mig som dem behöver. 


I måndag kväll ramlade jag ihop hemma på kvällen.
Har foglossning och sjukt ont, benen orkade inte bära mig pga smärta så dem bara vek sig och jag föll i golvet. 
Det var ett var en väckarklocka. 
Imorgon skall jag till läkaren och få 20% sjukskrivning. Vi börjar så. Två timmar kortare dagar vilket sammanlagt blir 10h mindre i veckan. Jag vill verkligen jobba så länge det bara går och kökscefen vill att jag gör såhär för att jag skall orka jobba längre, han vill ha kvar mig så länge det bara går. Det var väldigt skönt att höra. 

Leo har börjar trotsa mig som sjutton. Igår sade Daniel i soffan: 

"Herregud, älskling, vad Leo trotsar dig nu."

Japp! Så är det, men det är en period som kommer gå över. Idag fick jag lära mig att det är BARA trygga barn som trotsar. Hade han inte trotsat så hade jag behövt fundera på varför. 
Så jag skall uppenbarligen ta detta beteende som en komplimang. 
Idag vart jag en dum, gammal, bajsmamma. 😂😂😂

Tur att man kan skratt åt det dem säger ibland. 

Denna veckan håller vi på att lära köket stänga restaurangen vilket innebär att jag får jobba över lite varje dag. Det gör gott på kontot sedan. 😉

Imorgon skall jag även åka på mässa med jobbet. Så himla roligt! Och jag skall äta frukost med ett par kollegor. En himla bra dag imorgon! 👌🏻





1 mars

Nu är mars här och dagen började med snö. Som tur var regnade det bort under dagen! Nu får allt våren ta och komma. Idag vart det intevnetring på jobbet så bröjade 05. 😑 men det var roligt. Tycker det är kul när man får göra lite annat. Men jobbigt att det är så tidigt. 

Idag har väder vart en jobbig dag. Jag har hängt över diskar och räknat varor och då också hängt på magen, vilket gör ont. Sedan har jag haft sjukt ont på skinkorna (foglossning)  och i ryggen. Och väldigt, väldigt trött, men det är ju inte så konstigt. Men så är det, jag har ups and downs. Jag mådde ju fysiskt dåligt med både Leo och Algot. Mycket smärtsam foglossning b.la. Min kropp är kanske inte gjord för att vara gravid. 😂🙈 nåja.. jag är ju egentligen glad och mår bra psykiskt. det är lite svårt att förklara. Jag är så himla lycklig över vår lilla bebis och längtar så tills den kommer! Jag och Daniel är lyckliga tillsammans och livet är underbart på all sätt och vis ä, förutom den här jäkla foglossningen och att jag är helt slut. Förstår ni hur jag menat? 

Algot är inne i en gnäll-period. Bladlus och jag pratade om detta när vi åt middag i lördags. Hennes pojk är inne i en gnällig period just nu och jag tyckte inte att Algot var så gnällig. Men jösses vad den pojken gnäller.. är det "fel" fröken på dagis så passar inte det herrn. Är det fel mat passar inte det herrn. Är det jag som hämtar så blir det ett jäkal liv. Och så håller det på hela dagarna.😑🔫

Idag kom Malin på besök. Det var mysigt ATG ha henne här även om jag inte var den piggaste människan på planeten. 😬


Nu väntar jag på att Daniel skall komma hem. 
Jag lär i och för sig somna väldigt snart. 

Ha en go kväll!  


RSS 2.0